YÖRESEL ÜRÜN PAZARI GÜN SAYIYOR

Çivril Belediyesi tarafından yapılan Yöresel Ürün Pazarı gün sayıyor.

Gündem Yayın: 12 Kasım 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 12.11.2022 13:59:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril’e özgü el sanatları atölyeleri ile yöresel ürünlerin satışının yapılacağı Pazar inşaatında sona yaklaşıldı.

Çivril Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımına başlanılan Çivril Yöresel Ürün Pazarı inşaatının büyük bir kısmı tamamlandı. 23 Nisan’da başlayan inşaatın yılbaşına kadar tamamlanması ve pazarın hizmete girmesi hedefleniyor. İğdir mahallesinde Dinar Uşak karayolu üzerinde yapılan bina tamamlandığında yaklaşık 500 metrekare kapalı alanı barındıracak.

 

Bodrum katında İğdir mahallesine özgü testi ve toprak bardak yapım atölyelerinin yer alacağı binanın zemin katında Çivril’e has el ürünlerinin satışının yapılacağı 4 adet işyeri bulunacak. Çivril Belediyesinin imkan ve olanakları ile yapılan hizmet binasının üst katında lokanta ve kafeterya yer alacak.

 

Çalışmalar ile ilgili olarak Belediyeden yapılan bilgilendirmede Binanın Uşak Afyonkarahisar karayolu üzerinde Ege bölgesi ile İç Anadolu bölgesini birbirine bağlayan yol üzerinde olması Çivril ve Çivril’e özgü ürünlerin tanıtımı açısından önemli olduğunun altını çizildi. Açıklamada “Yöresel Ürün Pazarı Projesi Çivril ve mahallelerinde üretilen el ürünleri ile tarımsal ve hayvansal ürünlerin doğal ve organik olarak vatandaşa sunulacak. Kavşak konumu bulunan ilçemizde doğal ve farklı ürün çeşitliliği sağlanmış olacak, köylerde üretimde bulunan ve ürettiği ürün için pazar oluşturamayan üreticilere yeni pazar alanları sunulacak, üretim ve üreticiyi teşvik edilecek, tüketici ise ilk elden uygun fiyata sağlıklı ve doğal ürünler ile buluşturulacak” denildi.

 

Özellikle mahallelerdeki kadın ve genç istihdamını arttırması hedeflenen Yöresel ürün pazarı ile Belediye öncülüğünde üreticilerin bilinçli ve koordineli üretim yapması, geleneksel el sanatlarını yaşatması ve ev ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

 

Çivril Yöresel Ürün Pazarı binasının İğdir mahallesinde bulunan Paltaoğlu Konağı mimarisi örnek alınarak projelendirildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.