ŞEYMA ÖĞRETMENİN ADI KÖYÜNDE YAŞATILACAK

Şeyma öğretmenin adını öğretmenleri, arkadaşları ve ailesi yaşatacak.

Gündem Yayın: 28 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 28.03.2023 20:00:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi depremde hayatını kaybeden Çivrilli öğretmen Şeyma İyiol’un adı okuduğu köy okulunda yaşatılacak.

 

Görev yaptığı Hatay’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Özdemircili öğretmen Şeyma İyiol adına eğitim gördüğü okulda ana sınıfı yapıldı. İlk okul öğretmeni Aydın Özcan ve kız kardeşinin öncülük ettiği kampanya ile yenilenen ana sınıfına Şeyma İyiol’un adı verildi.

 

Tadilat yapılarak zemini ve gereçleri yenilenen anasınıfı düzenlenen törenle açıldı. Okul bahçesinde yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara rahmet dileyerek “Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremde bizde Şeyma kızımızı kaybettik. Allah yakınını kaybeden herkese sabır versin. Vefat edenlere rahmet etsin” dedi. Törende konuşan Belediye başkanı Niyazi Vural’da ülke olarak büyük bir felaket yaşandığına dikkat çekerek “asrın en büyük felaketini yaşadık. On binlerce vatandaşımızı kaybettik. Şeyma kardeşimizde Çivril’den Hatay’a giden öğretmenlik görevini yapan bir kardeşimizdi. Enkaz altında kalarak genç yaşta hayatını kaybetti. Allah ailesine sabır versin. Yaşananlar, yaşadıklarımız kolay değil. Gençler çocuklar analar babalar hayattan göç ettiler. Üzüldük, içimiz yandı. Ama hayat devam ediyor etmeli. Bugün Şeyma kardeşimizin hayatını adını burada yaşatmak için bir araya geldik. Okul arkadaşları, öğretmenleri ve ailesinin katkılarıyla tadilatı yapılan anasınıfımızı öğrencilerimizin hizmetine açıyoruz. İnşallah Şeyma kardeşimizin adı burada yaşayacak” dedi.

 

Aile adına konuşan abla Ceylan İyiol’da kardeşini elleriyle Hatay’a götürdüğünü ve iki gün sonra cenazesini almaya gittiğini belirterek “ailecek acıların en büyüğünü yaşadık. İlk zamanlar anlamlandıramıyorduk ama bugün baktığımızda hala enkaz altından çıkan cenazeler var. Çok şükür kardeşimi bulduk çıkardık ve köyümüze defnettik. Allah bu acıyı yaşayan herkese sabır versin. Burada açtığımız Anasınıfının yapımına emeği geçen herkese ailem adına teşekkür ederim” dedi.

 

Şeyma İyiol’un ilkokul öğretmeni ve anasınıfının yapımında büyük emek sahibi öğretmeni Aydın Özcan açılan anasınıfında yeni Şeyma’lar yetişeceğini belirterek “Şeyma kızımız çok başarılı ve azimli bir öğrencimizdi. Onun adına açtığımız anasınıfında nice Şeymalar yetişecek. Unutmamak için yeni Şeymalar yetişsin diye bu anasınıfını açtık, hayırlı olsun” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından ana sınıfının yapımı ve tadilatında emeği geçen Şeyma İyiol’un ilkokul öğretmeni Aydın Özcan ve ablası Ceylan İyiol’a teşekkür plaketi verildi.

 

Tören anasınıfının kurdelesinin kesilmesiyle devam ederken Şeyma İyiol’un annesi Emine İyiol tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Törene Denizli Cumhuriyet Başsavcı vekili, Denizli Baro başkanı Adnan Demirdöğer, İş insanı Ali Çetin, İlçe emniyet Müdürü Asıma Kayacı, İlçe Jandarma Komutanı jandarma Teğmen Ali Çolak, Milli Eğitim Müdürü Ziya Kocakaplan, İyiol ailesi, köy sakinleri ile öğrenciler katıldı.

 

Açılış sonrası depremde vefat eden vatandaşlar ile Şeyma İyiol’un anısına lokma hayrı yapıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.