BU SEÇİM GENÇLERİN SEÇİMİ MEMLEKET GENÇLER İLE KAZANACAK

Memleket Partisi İlçe Başkanı Ali Yağcı 14 Mayıs seçimlerinde gençlerin Memleket Partisi ile ülkenin geleceğini kurtaracağını ifade etti.

Siyaset Yayın: 20 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.03.2023 09:09:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Basın mensupları ile bir araya gelen ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Milletvekilliği seçimlerine dair değerlendirmelerde bulunan Memleket Partisi Çivril İlçe Başkanı Ali Yağcı “bu seçim gençlerin seçimi olacak. Seçimin kaderini ilk defa oy kullanacak genler belirleyecek, gençlerden çok umutluyuz” dedi.

 

Bir Yılda Örgütlenmemizi Tamamladık

 

2021 yılında İlçe teşkilatını kurduklarını ve örgütlenme çalışmalarına başladıklarını belirten Başkan Ali Yağcı “bir yıl gibi kısa bir sürede teşkilatımızı kurduk örgütlenmemizi tamamladık. Genç ve kadınlardan partimize katılım ve ilgi çok fazla. Bir yılda, farklı partilerden istifa edip gelen üyeler de dâhil olmak üzere 200’den fazla üye yaptık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çivril’de de Memleket partisine büyük bir ilgi var. Atatürkçü ve ülkesini seven insanlar, ülkenin geleceğini Memleket Partisinin kuracağına inanıyor” dedi.

 

CHP Tek Adam Partisi oldu

 

Muharrem İnce’nin yola çıkarken makam için değil Türkiye için yola çıktığını ifade eden İlçe Başkanı Ali Yağcı “Cumhuriyet Halk Partisi şu an tek adamla yönetilen bir parti. Demokrasinin en büyük savunucusu olduğunu iddia eden Atatürk’ün partisi CHP, tek adam yönetimine bırakıldı. Biz Atatürk ve Demokrasi aşkı ile CHP’de siyaset yaptık. Ancak gördük ki şimdiki CHP, Atatürk’ün CHP’si olmaktan çıktı. Tek adam partisi oldu. Memleket Partisi kurulurken kimse para için makam için gelmedi. Memleket Partisi, Türkiye’yi sevenlerin partisi” dedi.

 

Kendi üyesinden Korkan CHP var

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi üyelerine güvenmediğini ve korktuğunu belirten Ali Yağcı “parti o kadar halktan uzaklaştı ki kendi üyelerinden bile korkar hale geldi. Parti genel başkanlığı ya da parti kurullarına yapılan seçimler üyelere değil delegelere soruluyor. Üyeler yok sayılıyor. Kendi üyesinin kararını soramayan bir CHP var. Seçimler delegeler ile yapılıyor. CHP’nin 1200 delegesi var bir hafta sonu 1200 delegeyi Ankara’da ağırlayan, bir şekilde ikna eden genel başkan oluyor. CHP’nin Diyarbakır’dan Şanlıurfa’dan milletvekili yok ama delegesi var. Milletvekili çıkaramadığı illerdeki 24 delege genel başkan seçiyor, madem 24 delege var bir tane vekil çıksın bu illerden, sistem tamamen koltuk koruma sitemine dönüşmüş” dedi.

 

Milletvekili Sıralamasını Üyeler Yapacak

 

Memleket Partisinde demokrasi ve katılımcı fikir birliğine önem verildiğini ifade eden İlçe Başkanı Ali Yağcı “bizde isteyen herkes milletvekili adayı, genel başkan adayı olabilir. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ilk defa bir partinin cumhurbaşkanı adayı partinin üyeleri tarafından belirlendi. Milletvekilliği belirleme ve sıralamamızda aynı şekilde olacak, müracaat edenlerin içinde üyelerin belirlediği sistemle aday sıralaması olacak. Aday başvuruları tamamlandıktan sonra kim ne kadar oy aldıysa ona göre seçime gidecek. Yalnız burada şöyle bir kararımız var. Kadınların siyasette aktif rol üstlenmesi için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Milletvekilliği sıralamasında eğer iki erkek arka arkaya sıralanırsa burada oy oranına bakmadan bir kadın arkadaşımızı bir üste çıkartıyoruz” dedi.

 

CHP’de Atatürk Posterini İndirenler Milletvekili Yapılıyor

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ten ışık hızıyla uzaklaştığını ifade eden Ali Yağcı “CHP o kadar Atatürk’ten uzak kaldı ki Parti’de Atatürk posterini indirenler ödüllendirilerek Milletvekili yapılıyor. Atatürk’ten uzaklaşan bir parti Atatürk’ün yolundan nasıl gidecek nasıl Atatürk devrimlerine sahip çıkacak. Türkiye ve Atatürk bizim kırmızıçizgimiz, hiçbir şey bu iki sevginin önüne geçemez” dedi.  

 

CHP Toplumun İhtiyaç Ve Beklentilerine Cevap Veremedi

 

CHP’nin Atatürk’ten uzaklaşırken halk ve toplumdan da uzaklaştığını belirten Ali Yağcı “CHP Atatürk’ün izinden uzaklaşırken toplum ve halktan da uzaklaştı. Toplumun halkın beklentilerine cevap veremedi. Siyaseti sadece kendileri için yapan insanların olduğu bir topluluk haline geldi. Dolayısıyla da yıllardır aynı oy oranında kaldı. Bir adım ileriye gidemedi. Çünkü kendini halka anlatamadı halktan koptu. Siyaset halkın sorununa çözüm bulmak için yapılır. CHP bu sorunları bırakın çözüm bulmayı dinlemedi bile” dedi.

 

Bir Araya Gelemeden Dağıldılar Dertleri Türkiye Değil

 

Halktan kopuk siyaset anlayışının CHP ile birlikte Altılı Masada devam ettiğini belirten Yağcı “Altılı Masa dediler bir araya geldiler. Bunların derdi Türkiye ya da halk değil. Seçime girmeden dağılmaları bunu gösteriyor. CHP’nin başını çektiği bu oluşum daha önce AKP2de siyaset yapmış başbakanlık bakanlık yapmış isimlerden çare bekliyor. Zaten ilkeyi bu hale getiren bunlar. Bunlarla aynı masada oturup AKP’den kurtulmayı beklemek akıl dışı bir şey. Dediğim gibi masadakiler halk ya da ülke için değil alacakları milletvekilliği sayısına bakıyor. Seçilecek yerden listelere girmeye bakıyorlar” dedi

 

Gültekin Uysal kadar Muharrem İnce’ye değer vermediler

 

Altılı Masanın çıkar amaçlı bir araya geldiğini ifade eden Ali Yağcı “Cumhuriyet Halk Partisinin kendi çocuğu, her kademesinde görev almış grup başkanvekilliği yapmış CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olmuş Muharrem İnce binde bir oy oranına sahip Gültekin Uysal kadar değer görmedi. Gültekin Uysal’a verilen milletvekili sözü, seçilecek yerden listeye girme sözü amacı, hedefi gösteriyor” dedi.

 

İkinci Tura Kılıçdaroğlu ve İnce Kalırsa Kazanırız

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını tahmin ettiğini belirten Memleket partisi Çivril İlçe Başkanı Ali Yağcı “adaylar daha meydana çıkmadı, yapacakları miting ve toplantılar durumu daha net ortaya koyara ama şuan itibarıyla seçim ikinci tura kalacak gibi. İkinci tura Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce kalırsa, Muharrem İnce seçimi %70 ile çok rahat kazanır” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.