YAYA ÜSTÜNLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİLER

Çivril’de ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ projesi kapsamında farkındalık etkinliği yapıldı.

Eğitim Yayın: 31 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 31.03.2021 08:14:10
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliği konusunda başlattığı "Yayalar Kırmızı Çizgimiz" projesinde Çivril’de yerini aldı.

Denizli Caddesi PTT önünde düzenlenen farkındalık etkinliğine Trafik polisleri, Jandarma Trafik Timleri Zabıta personeli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinlikte, kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlandı.

                                                                                  

Öğrenciler, ellerindeki dur ve geç yazılı dövizlerle araçları durdurarak yayaların geçmesini sağladı. Araçlarını durduran sürücülere görevli kolluk kuvvetleri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Programa katılan görevli personel de öğrencilerle birlikte kırmızıçizgi çekilen yaya geçidinden geçerek farkındalık yarattı. Uygulama ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.