VALİ ALİ FUAT ATİK GÖREVE BAŞLADI

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Denizli Valisi olarak atanan Vali Ali Fuat Atik görevine başladı.

Gündem Yayın: 18 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 18.06.2020 10:24:53
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Hava yoluyla Denizli’ye gelen Vali Ali Fuat Atik’i  Çardak Havalimanı’nda 11 'inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan V. Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Çardak Kaymakamı Kerem Türker, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, karşıladı.

 

Havalimanında bir süre  dinlendikten  sonra Makamına geçen Vali Ali Fuat Atik,  Denizli Hükümet Konağı önünde; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Müdürleri ve Valilik personeli tarafından karşılandı. Kendisini karşılayanlarla tek tek selam veren Vali Ali Fuat Atik, Polislerden oluşan Tören Mangasını selamlayarak kendisini bekleyen basın mensuplarına da kısa bir açıklama yaptı.

 

Vali Ali Fuat Atik Valilik Toplantı Salonunda yaptığı açıklamada; Siirt’ten Denizli’ye selam getirdiği belirterek “Saygıdeğer Denizlililer, Değerli Mesai Arkadaşlarım, Basınımızın Değerli Mensupları;  Öncelikle tüm Denizlili vatandaşlarımızı saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

 

Bugün itibariyle Denizli Valisi olarak göreve başlıyorum. Öncelikle şahsıma gösterdikleri güvenden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, İçişleri Bakanımıza, Hükümetimize şükranlarımı arz ediyorum.

 

Farklı dil, din ve kültürlerin bin yıldan beri barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı üç dilli kardeş şehir Siirt’en tüm Denizli halkına selam getirdim.

 

Denizli Büyükşehir Belediyemizin Siirt’in Tillo, Şirvan, Pervari ve Pervari ilçesine bağlı Beğendik Belediyeleri ile kardeş belediye olması yönünde karar alındığını memnuniyetle öğrendiğimi belirtmek isterim.

 

Doğu-Batı arasında kurulan gönül ve kardeşlik köprülerinin daha da güçlendirilmesi yönünde Denizli/Siirt vilayetimiz arasında kurulan gönül köprülerini, sosyal, ekonomik ve kültürel bağları içeren karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

 

Değerli Basın Mensupları

 

Denizli il genelinde eğitimden sağlığa, tarımdan, ulaştırmaya, ticaretten kültür-turizme, her alanda kenti daha da ileriye taşıyabilmek, vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için görev yapacağımız süre zarfında, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversitemiz, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve halkımızla iyi bir uyum ve koordinasyon içinde çalışacağımıza inanıyorum.

 

Ege bölgemizin incisi Denizli pek çok yönden farklı özellikleri bünyesinde barındıran ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi, kültür ve turizm şehridir.

 

Günümüzde de ülke ekonomisine sanayisi, turizmi, tarımsal üretimi ve ihracatı ile önemli katkılar sağlamaktadır. Sahip olduğu potansiyel; üstün sosyal ve kültürel değerleri, verimli toprakları, çalışkan halkı, avantajlı konumu ile ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasına daha da büyük katkılar sağlayacaktır. Bu sürece katkı sağlayabilmek amacıyla tüm enerjimizi bu yönde harcayacağız.

 

Görev ve sorumluluklarımız, hukuka bağlılık, insan haklarına saygı, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık gibi temel ilkeler çerçevesinde toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, adil bir yönetim anlayışıyla yerine getireceğiz.

 

Bu çerçevede, kamu hizmetlerini yürütürken vatandaşımızın, huzur, refah ve mutluluğunu sağlamak amacıyla,İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın anlayışı ile vatandaşlarımıza hizmet sunacağız.

 

Denizli ekonomisinin kalkınma lokomotifi, turizm, sanayi, tarım ve hayvancılıktır. Her biri kendi alanında marka haline gelen ürünlerimizin ekonomiye kazandırılması için üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Denizli turizm potansiyeli yüksek olan iller arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bu zengin potansiyelimizi daha iyi tanıtarak, turizm pastasından daha fazla pay almak istiyoruz. Bu yönde projelere ağırlık vereceğiz.

 

Kalkınmanın Temel kaynağının eğitim olduğuna inanıyoruz. İlimizin eğitim kalitesinin daha da yükseltilmesi amacıyla okulların donanım, derslik ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun bir çaba içinde olacağız. Eğitim her zaman birinci önceliğimiz olacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle ilimizde daha önce görev yapan tüm Valililerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür eder,  mevcut hoşgörü, kardeşlik ve huzur ortamının gelişerek devam etmesini umut ediyor, tüm kadirşinas Denizli’li hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.

”dedi.

Karşılamanın ardından Makamına geçen Vali Ali Fuat Atik, burada Denizli Protokolü ile bir süre görüştü. Göreve başlama yazısını imzalayan Vali, 17 Haziran Çarşamba günü itibariyle Denizli Valisi olarak göreve başlamış oldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.