TÜM İSLAM ÂLEMİNİN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 08.07.2022 10:41:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kurban Bayramı’nın sadece et kesilen bayram olmadığını yoksulların da düşünüldüğü, birlik ve beraberliğin pekiştiği dini bir ibadet olduğunu söyleyen Başkan Güngör, “Kurban Bayramı Allah’a kurban edilen kurbanlık hayvanlar kesilirken, kesilen etlerin ihtiyaç sahiplerini bulacağı bir bayramdır. Bu süreç hem sevinçle hem de manevi duygularla kutlanmalıdır” dedi.

 

“Bu Müstesna Bayram Günleri, Daha Çok Kucaklaşmak Ve Kaynaşmak İçin Önemli Birer Fırsattır”

 

Korona virüsten sonra bayramların kıymetinin daha çok anlaşıldığını belirten Başkan Güngör mesajında “Korona virüsten sonra toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın kıymetini hep birlikte anlıyoruz. Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir. Bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız” ifadelerine yer verdi.

 

“Kurban Kesenler Öncelikle Çevrelerindeki İhtiyaç Sahiplerini Mutlu Etmelidir”

 

Her sene Kurban Bayramı’nı en güzel duygularla yaşamak ve sonrasında hatırlamak için, Kurban Bayramı’nı usulüne göre yaşamanın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Güngör “Kurban kesmenin şartlarını yerine getirenler, öncelikle çevresinde bulunan ihtiyaç sahiplerini mutlu etmelidir. Kardeşliğin ve birliğin temsili olan Kurban Bayramı, yardımlaşmanın en çok vücut bulduğu bir dönemdir. Allah rızası için yapılan bu ibadet, öncelikle sosyal hayatta adaleti sağlar. Zengin ve yoksul demeden her evin doymasını sağlar. Çocukların yüzünün güldüğü, büyüklerin gönlünün yapıldığı bir süreç olan bu bayram, sadece bayram günlerinde kalmamalıdır. Kardeşlik ve yardımlaşma yılın her gününde ve her anında hatırlanmalıdır. Sahih hadis kaynaklarında yer alan rivayetlerde, Hz. Peygamber, Kurban Bayramı’nda Allah katında en sevimli ibadetin kurban kesmek olduğunu, kurbanın kesilir kesilmez Allah katında kabul olacağını ve kurban edilen hayvanın boynuzu, tırnağı da dâhil olmak üzere her şeyinin kişinin sevap hanesine yazılacağını ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

 

“Kurban Bayramı Bir İmkân ve Fırsat Özelliği Taşıyor”

 

Kurban Bayramı’nın getirdiği huzur ile Millet olarak gücümüze güç katacağımızı belirten Başkan Güngör “Millet olarak sahip olduğumuz en önemli özelliklerimizden biri, birlik ve dayanışma ruhumuz, her şartta bizi birbirimize yakınlaştıran paylaşma duygumuzdur. Millet olarak, gönül dünyamızı sonuna kadar açtığımız her bayram, bizi daha da yakınlaştırır. Dinimiz başta olmak üzere gelenek ve kültürümüz yardıma muhtaç olan insanlara, canlılara destek olmayı, yetimlere kucak açmayı, yaşlıları sevindirmeyi, mazlum ve mağdurları korumayı, komşusu açken tok yatmamayı emreder. Kurban Bayramı bu sebeple bir imkân ve fırsat özelliği taşıyor. Korona virüs gibi zorlu bir sürecin mücadelesini milletimiz ile hep beraber verdik. Bu Kurban Bayramı inşallah daha nice bayramı sağlıkla ve sevdiklerimizle karşılayabileceğimiz, birbirimize sarılabileceğimiz güzel yarınların müjdecisidir. Kurban Bayramı’nın getirdiği huzur ile millet ve ülke olarak gücümüze güç katacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin, milletimizin ve hemşerilerimin Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kesilen Kurbanların makbul olmasını, yapılan ibadetlerin kabulünü temenni ediyorum. Allah milletimize keder vermesin, milletimizin ve devletimizin sırtını yere getirmesin, birlik, beraberlik ruhunu ve kudretini daim etsin” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.