ESKİ KIYAFETLER ÇÖPE DEĞİL GERİ DÖNÜŞÜME GİTSİN

Kullanılmayan kıyafet, oyuncak ve tekstil ürünleri geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak.

Yaşam Yayın: 21 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 21.03.2023 12:10:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Çivril Belediyesi hayata geçirdiği proje ile kullanılmayan ve ekonomik ömrünü tamamlamış tekstil ürünlerini ekonomiye kazandıracak.

 

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma hedefini sürdüren Çivril Belediyesi ilçe merkezinde erişimin kolay olan noktalara giysi atık kumbarası yerleştirdi. Kullanılmayan tekstil ürünlerini ekonomiye kazandırmak adına başlatılan çalışmanın ilerleyen günlerde ilçe genelinde yaygınlaştırılacağı ifade edildi.

 

Çivril Belediyesi ilçe merkezinde, 40 noktada vatandaşın yoğun olarak kullandığı park ve caddelere yerleştirdiği giysi kumbaralarından topladığı kıyafetlerin, kullanılmayacak durumdaki tekstil ürünlerini geri kazanımını sağlayarak ekonomiye can vermeye devam ediyor. Sistemin işleyişi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Niyazi Vural “Daha önceleri imha edilen ya da atık depolama alanlarına atılarak doğaya zarar veren, kullanılamayacak oranda yıpranmış giyim eşyaları görevli personel tarafından ayrıştırılarak kullanılabilir olanlar değerlendirilecek. Kullanılmayacak durumda olan tekstil ürünü ve kıyafetler ise tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırılacak. Bu proje ile ilçemiz önemli kazanımlar elde edecek. Öncelikle toplanan tekstil atıkları tekrar ekonomiye kazandırılmış olacak. Çivrilli hemşerilerimiz evlerinde giymedikleri, kullanmadıkları giysi ve tekstil atıklarını çöpe atmak yerine tekstil atık kutularımıza atmaları halinde hem ilçe ekonomimiz hem de ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzleri gülecek. Hizmetimiz hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Geri dönüşüm ve sıfır atık konusunun önemli ve hassas bir konu olduğunun altını çizen Başkan Niyazi Vural “Yaptığımız çalışmalarla daha yaşanabilir bir Çivril için çaba sarf ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan evlerinde kullanmadıkları giyim ve tekstil eşyalarını çöp yerine bu kutulara bırakmalarını istiyoruz. Her projemizde olduğu gibi “Geri Dönüşüm Kumbarası” uygulamasına da halkımızın destek olacağını düşünüyorum. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.