MİRYOKEFALON ZAFERİ ÇİVRİL’DE KUTLANACAK

Anadolu’nun Türk yurdu olduğu Miryokefalon Zaferinin 846. Yılı Çivril’de kutlanacak.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2022 - Perşembe - Güncelleme: 15.09.2022 10:34:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

1176 yılında kazanılan büyük zafer bu yılda Çivril Kufi vadisinde düzenlenen programlar ile kutlanacak. Zafer kutlamaları Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen panel ile başlayacak.

 

Anadolu’da Türk hâkimiyetinin kesin olarak kabul edildiği, Çivril’de gerçekleşen 17 Eylül 1176 Miryokefalon Savaşı’nın 846. yılı dolayısıyla anma programı düzenlenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi önderliğinde yapılacak anma ve kutlama programı 16 Eylül Cuma gün Tren Garı toplantı ve Konferans salonunda düzenlenecek panel ile başlayacak. Zaferin yaşandığı 17 Eylül günü Cumhuriyet anıtına çelenk sunumu ile devam edecek anma ve kutlamalar, zaferin yaşandığı Kufi vadisindeki gösteri ve programlar ile devam edecek.

 

Cirit ve mehteran gçsterilerinin yer alacağı Kufi Vadisindeki kutlama ve anma programında Halk oyunları gösterileri ile Minder güreşleri de yapılacak. Anma ve kutlama programı 17 Eylül Cumartesi gün Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek fener alayı ve konserler ile sona erecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.