ÇİVRİL'DE HAYVAN OTLATMAK YASAKLANDI

Çivril’de hayvan pazarının kapatılmasının ardından meralarda hayvan otlatmak yasaklandı.

Gündem Yayın: 14 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 14.03.2023 21:18:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gıda Tarım ve hayvancılık müdürlüğünden yapılan duyuru ile Çivril genelinde hayvan otlatmak yasaklandı.

 

Ülke genelinde görülen ŞAP hastalığı nedeniyle alınan tedbirler genişletiliyor. Burdur’da görülen Şap nedeniyle geçen hafta Hayvan pazarının tedbir amaçlı kapatılmasının ardından Çivril'de, hayvanların mera ve otlaklara çıkartılması yasaklandı.

 

Mahalle muhtarlarına gönderilen açıklama ile durum tebliğ edilirken yapılan açıklamada “Sayın muhtarlarım hayırlı akşamlar diliyorum, şu an itibarıyla kesinlikle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların herhangi bir mahalleden diğer mahalleye sevki, çıkması, ağıldan otlağa, meraya çıkması ya da bir yerden başka bir yere sevkiyatı, bir işletmeden, ahır, ağıl yada besihanelerden başka yerlere sevki ve çıkarılması yasaklanmıştır. Lütfen büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileriyle bu konuyu paylaşalım dışarıda sevk halinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan olmasın, bu belirtilen hususları hayvanı olan vatandaşlarımıza duyuralım ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önleyelim, konu önem arz etmektedir. İkinci bir duyuruya kadar büyük ve küçük baş hayvanların otlatmaya çıkarılmasına kesinlikle izin verilmeyecek müsaade edilmeyecektir” denildi.  

Yorumlar (1)
15.03.2023 15:14
Büyük baş için sorun olmasada küçükbaş için önemi büyük olan mera yasağı süresi boyunca küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ilçe tarım müdürlüğünce yem desteği verilmesi şart benim köyümde iyi bildiğim için söylüyorum yetiştiricilerin saman ve yem sıkıntısı
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.