İHH ÇİVRİL'DE 50 GÖNÜLLÜYE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERDİ

İnsani Yardım Vakfı İHH Denizli şubesi, Çivril’de kurtarma, arama tatbikatı ve eğitimi yaptı.

Gündem Yayın: 26 Şubat 2023 - Pazar - Güncelleme: 26.02.2023 20:08:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İHH İnsani Yardım Vakfı Denizli şubesi Çivril'de gönüllülere Telsiz muhabere eğitimi, Kamp kurulumu ve kampta dikkat edilecek hususlar, İHH ve Ekip Oluşumu, Ekip Hiyerarşisi, Kentsel Arama Kurtarma Malzemeleri ve Enkazda çalışma teknikleri, Domuzdamı Tahkimat sistemi konularında bilgilendirme eğitimi verdi.

 

İnsani Yardım Vakfı, gönüllülerden oluşan 50 kişiye doğal afet sonrasında yapılacak arama, kurtarma, iletişim kurma ve yardım eğitimi verdi. Çivril Ahmetçik Parkında yapılan eğitimin sabahki kısmında eğitime katılan dernek üyeleri ve gönüllülere ekip kurma, ekip hiyerarşisi ve kurtarma bölgesi nasıl kurulur konularında eğitim verildi.

 

Gönüllülere çadır kurulumunun da verildiği eğitimin ikinci kısmında olası doğal afetler sırasında kullanılacak malzeme ve aletlerin kullanım sırası, kullanım önceliği ve güvenliği konularında eğitim verildi.

 

Eğitim hakkında bilgi veren İHH gönüllüsü Ali Baş, Çivril'den eğitim almak isteyen gönüllüleri bir araya getirip İHH ile temasa geçtiklerini belirterek “ Deperm bölgesi Çivril'de gönüllü arkadaşlarla kurduğumuz arama ve kurtarma ekibimizi İHH İnsani Yardım Vakfı Denizli şubesi arama kurtarma ekibi bünyesine dahil ettik. Bu birleşme sonrası İHH disiplin ve hiyerarşisini daha anlamak için gönüllülerimizin katıldığı bir eğitim düzenledik. Gönüllü arkadaşlarımızı İHH’daki arkadaşlarımızla tanıştırdık. Yaşanan deprem, eğitimlerin ve koordine olmanın önemini ortaya çıkardı. Bundan sonra İHH bünyesinde eğitim ve faaliyetlerimiz devam edecek. Allah milletimize bu tür afetler yaşatmasın. Biz üzerimize düşeni yaparak öncesinde ve sonrasında deprem ve doğal afetlere hazır olacağız” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.