KAÇAK KAZI İÇİN AFYONDAN GELDİLER

Afyonkarahisar'dan, Çivril'e kaçak kazı yapmak için gelen 3 şüpheli kazı yaparken yakalandı. Jandarmanın 20 gün fiziki takibe aldığı defineciler kazı yaptıkları esnada sikke, tarihi heykel figürü, kültür varlığı bulunan objeler ve dedektörler ile yakalandı.

Asayiş Yayın: 29 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 29.04.2021 18:44:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Özdemirci mahallesinde kaçak kazı yapan şüpheliler olduğu yönünde istihbarı bilgi sonrası harekete geçti. Evciler ’den, Özdemirci Mahallesine kaçak kazı yapacağı belirlenen 3 şüpheliyi 20 gün boyunca fiziki takibe aldı. Şüpheliler V.T., Ü.A. ve B.T'yi kaçak kazı yaptıkları sırada operasyon için harekete geçildi.

 

Şüpheliler kaçak kazı yaparken yakalanırken, bulundukları alanda yapılan aramada 200 adet Sikke, Tarihi Heykel Figürü, 75 adet Kültür Varlığı Vasfı Taşıyan Obje ve 3 adet Dedektör ele geçirildi. Jandarma ekipleri ele geçirilen eserleri Kültür ve Tabiat Varlıkları biriminin incelemesi için Denizli İl Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

 

10 bin 350 TL idari para cezası uygulandı

 

Gözaltına alınan V.T., Ü.A. ve B.T. isimli şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, Denizli İl Umumi Hıfzısıhha Kanunun 282. Maddesi gereği sokağa çıkma yasağına uymamaktan toplamda 10 bin 350 TL idari para cezası uygulandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.