ÖĞRENCİLERE FAZLA TUZUN ZARARLARI ANLATILDI

Çivril’de Tuza Dikkat haftası etkinleri kapsamında öğrencilere fazla tuzun zararları anlatıldı.

Sağlık Yayın: 21 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 21.03.2023 22:28:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Çivril İlçe Sağılığı Müdürlüğü ekipleri tarafından ilkokul ve orta okul öğrencilerine tuz tüketimiyle ilgili eğitimler verildi.

 

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde okullarda öğrencilere yönelik düzenlenen eğitimlerde tuzun yaşam için önemli bir madde olduğu fakat fazlasının insan sağlığına zarar verdiği, günlük tuz ihtiyacının yemeklere tuz eklenmeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerle sağlanabileceği, yemeklerin tadına bakmadan tuz atmanın yanlış olduğu belirtildi.

 

Verilen eğitimle alışkanlıkların erken yaşlarda değiştirilebileceği düşüncesiyle çocuklara doğru yeme davranışları kazandırabilme ve ailelerinde de beslenme değişikliği yapabilmeleri ümidiyle, tuz tüketiminin azaltılması bilincini oluşturmak hedeflendiği belirtildi.

 

Eğitim programının sonunda öğrencilere fazla tuzun zararları ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.