GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLATLARINA PERSONEL ALINACAK

Gençlik ve Spor Müdürlükleri bünyesinde personel alımı yapılacak.

Gündem Yayın: 12 Eylül 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 12.09.2022 11:55:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere personel alımı gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarına göre GSB bünyesinde 4 bin 147 personel istihdam edilecek. Bakan Kasapoğlu’nun açıklamaları heyecan yaratırken, vatandaşlar başvuru şartlarını ve detaylarını araştırmaya başladı.

Kamu çalışanı olmak için araştırmalara ve başvurulara devam eden vatandaşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulan 4 bin 147 personel alımına ilişkin araştırmalarını da hızlandırdı. GSB tarafından duyurulan personel alımları ile ilgilenen vatandaşlar, başvuruların nasıl vere nereden yapılacağını, başvuru şartlarının neler olduğunu ve başvuru tarihlerini araştırıyor.

GSB 4 bin 147 personel alımlarına ilişkin olarak adaylar başvurularını 10 – 15 Eylül 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvurular, e-Devlet üzerinde “Gençlik ve Spor Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” ve “Kariyer Kapısı” (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresleri üzerinden, elektronik ortamda yapılabilecek. KPSS şartı aranan personel alımlarında branşlar ve kontenjanlar da belli oldu.

 

HANGİ BRANŞLARDA KAÇ KİŞİ ALINACAK, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

GSB bünyesinde gerçekleştirilecek personel alımlarında 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ve 2 bin 981 destek personeli (temizlik) alımı yapılacak. Büro personellerinde 2020 yılı KPSS B grubu P3 puan şartı ve ilgili bölümlerden mezun olma, koruma ve güvenlik görevlilerinde KPSS P93 puan türü ve ilgili bölümlerden mezun olma, destek personellerinde ise KPSS P94 puan türü ve lise ve dengi okullardan mezun olma şartları aranıyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere, boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonları için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puanı esas alınarak 300 Büro Personeli, KPSS P93 puanı esas alınarak 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve KPSS P94 puanı esas alınarak 2981 Destek Personeli (Temizlik) alımı yapacak.

 

Adaylar başvurularını 10 Eylül 2022 (10.00) – 15 Eylül 2022 (17.00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.