DİJİTAL TURİZM İÇİN İLK ADIM ATILDI

İlçelerinin dijital ortamda görünürlüğünü arttırmak için harekete geçildi.

Gündem Yayın: 11 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 11.02.2021 08:57:18
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Denizli ilçelerinin turizm ve kültür potansiyelinin dijital ortamda tüm dünyaya tanıtımı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile harekete geçti.

 

Dijitalimiz, yapay zekâ ve sosyal medyanın oldukça etkili olduğu günümüzde, Denizli ilçelerinin kültür ve turizm tanınırlığını ve dijital ortamda görünürlüğünü arttırmak için yapılan ilk toplantı Çal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, “Projeye Çal’dan start vermemizin nedeni Çal’daki yüksek turizm ve kültür potansiyelidir. Kovid-19 salgını sonrası iç turizm hareketliliği başlayacak. Şimdiden çalışmalara hız verdik” derken, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, “Günümüzde seyahat için karar verenler genelde internet ortamında arama yapıyor. Digital ortamda Denizli ilçeleri ne kadar çok boy gösterirse bu proje amacına ulaşacaktır” dedi.

 

Çal’da yapılan toplantıya Çal Kaymakamı Selin Sarı, Belediye Başkanı Fethi Akcan,  Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ile projenin uzmanları katıldı. Hedef ise, sürdürülebilir turizmi 12 aya çıkarmak olurken, asıl hedefin Denizli ilçelerini sanal ortamda etkin şekilde tanıtmak olduğu belirtildi. Projenin alt yapısını oluşturmak için sosyal medya siteleri, seyahat siteleri, Google haritaları incelendi.  Digital ortamda tüm ilçelerin online görünürlükleri mercek altına alındı.

 

“DOĞRU ADRESTEN, YANİ ÇAL’DAN START VERİYORUZ”

 

Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, digitalizm, yapay zeka ve sosyal medyanın yüksek trendde olduğu dönemde, Denizli ilçelerinin kültür ve turizm potansiyellerinin digital ortamda etkin tanıtımının önemli olduğunu vurguladı. Akyol, “Kovid-19 salgını sonrası iç turizmde büyük hareketlilik bekliyoruz. İç turizmin hareketlenmesi en önemli etkinliklerden biri olacak. Biz ise, iç turizmi en az maliyetle canlandırma hedefindeyiz. Her ilçenin digital görünürlüğünü kültür ve turizm boyutu ile inceledik. Günümüzde dgital ortamda yoksanız kimse sizi tanımıyor. Digital imajımızın standartını yükseltmeliyiz. Bunun içinde yerel yönetimler, kaymakamlıklar, sivil toplum örgütleri, gönüllüler digital itibarımızı arttırmak için bölgelerinin kültür ve turizm potansiyelini sürekli paylaşmalıdır” diye konuştu.

 

AKCAN, ÇALLILAR’I DAVET ETTİ

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, sosyal medya kullanan tüm Çallılar’ı, başlatılan çalışmaya katılmaya davet etti. Akcan, “Günümüzde seyahat için karar verenler genelde internet ortamında arama yapıyor. Digital ortamda Denizli ilçeleri ne kadar çok boy gösterirse bu proje amacına ulaşacaktır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ekiplerimiz iş birliği halinde olup, Çal’ın digital ortamda tanınırlığını arttırmak için elinden geleni yapacak. Buz, bunun için internet kullanan tüm hemşehrilerimize Çal’ın etkin tanıtımına katkı için katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Sodsyal, kültürel ve turizm eksenli değerlerimizi iyi pazarlamalıyız ” dedi.

İl Kültür Müdürlüğü, Çal’da yaptığı toplantının benzerlerini diğer ilçelerde de yapacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.