Çivril'in Hoşgörüsüne Yakışmadı

1 Mayıs İşçi Bayramının Çivril Belediyesi önderliğinde işçi sendikaları, Siyasi Partiler, STK’lar ve işçilerin katılımıyla değişik etkinlerle kutlandığı Çivril’de, Cumhuriyet Meydanında yaşanan olay kutlamaların güzelliğine gölge düşürdü.

Yaşam Yayın: 03 Mayıs 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 03.05.2014 17:06:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Belediye önünde yapılan kutlamalardan sonra kortej eşliğinde Cumhuriyet meydanına gelen İşçi grubu, STK ve işçiler ile siyasi parti temsilcileri burada ki kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına çiçek sundular. İşçiler ve işçi sendikaları adına günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı DİSK Genel İş sendikası Çivril temsilcisi haydar Karataş yaptı.

 

Karataş’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen CHP Çivril İlçe başkanı M. Ali Şahan yaptığı konuşmada işçi hakları ve sendikal haklar konusunda kısa bir konuşma yaptı. CHP İlçe başkanının konuşmasını yaptığı sırada kutlamalara katılanların arasında bulunan bazı katılımcıların Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in anıt önünde duran çiçeğini alarak arka tarafa koyması tepkilere neden oldu.

Olaya tepki gösteren yaklaşık 100 işçi tepkisini, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in Anıta bıraktığı çiçeği isim kısmı okunmayacak şekilde konuşmaların yapıldığı yerin arkasına konulmasını kutlama töreni devam ederken tören alanını terk ederek gösterdiler.

 

Tören alanını terk eden işçi ve işçi sendika temsilcileri Çivril’de ilk defa işçi bayramının çoğulcu bir katılımla kutlandığını ve kutlamalara siyasetin bulaşmadığını belirterek “ilçemizde ilk defa işçiler bayramlarını istedikleri gibi gönüllerince kutladılar. Biz bu bayrama siyaset bulaştırmadan ama herkesin katılımıyla kutlamaya çalıştık. Son ana kadar da bunda başarılı olduk. Ama törene katılan bazı cahil ve tahammülsüzler tören alanında bulunan Çivril belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven yazılı çiçeği alıp arakaya bir yere hem de isim kısmı görünmeyecek bir şekilde koydular. Bu bayrama yakışmayan bir Çivrilliye yakışmayan Demokrat olduğunu söyleyen birine yakışmayan, bir siyasi partiyi temsil ettiğini söyleyen birine yakışmayan cahilce ve düşüncesizce yapılmış bir harekettir. Tahammülsüzlüğün geldiği son noktadır. Biz yapılan bu davranıştan sonra alanı terk ettik. Eğer burada siyaset yapılacaksa kendi kendilerine yapsınlar. Kutlamalara katılan ve çiçek gönderen Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven bir siyasi partinin başkanı değil Çivril’in belediye başkanı olarak bayramımıza katılmıştır. İsteseniz de istemeseniz de beş yıl boyunca da başkan” dediler  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.