PINARINBAŞI MESİRELİĞİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR

Yıllardır çözüm bekleyen Gürpınar mesireliğine neşter vuruldu. Çivril’in en güzel mesire alanlarından biri olan Pınarınbaşı mesireliğinde bakım ve temizleme çalışmaları başlatıldı.

Gündem Yayın: 20 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.03.2023 09:17:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gürpınar mahallesinde bulunan ve çevrenin mesire alanı olan Pınarınbaşı mesireliğinde bulunan su kaynaklarında bakım ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

Yıllardır bakımsız kalan ve terke dilmiş görüntüsüyle tepki çeken mesire alanında yeniden peyzaj çalışması yapılacağı ve yaz mevsimine kadar hizmete gireceği belirtildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan yardımcısı Ekrem Çulha “Pınarınbaşı, Gürpınar’ın göz bebeği, Çivril’in en güzel doğal mesire alanı. Yapacağımız çalışma ile eski ihtişamlı günlerine yeniden kavuşacak” dedi. Peyzaj çalışmalarının ardından alana sosyal tesis alanlarının da yapılacağını belirten Çulha “son beş yılda alan bakımsız kaldı. DSİ ile yaşanan bir yetki kargaşası vardı. Su kaynaklarının da kurumasıyla alan terk edilmeye başlamıştı. Çivril Belediyesi olarak su havuzunun dip bölgesinde bir temizlik çalışması yaptık. Su gözlerini açarak su akışını yeniden sağladık. Bununla birlikte dip bölgesindeki kaçakları da minimuma indirdik. Havuzda su birikmeye başladı. Havuzun içine atılan çöp ve benzeri şeyleri de temizledik. Tabi su miktarı eskisi gibi değil, küresel ısınma nedeniyle yaşanan kuraklık su kaynaklarımızı olumsuz etkiledi. Ama biz Pınarbaşı’na yeniden su toplamayı başardık. Bunun yanında oturma alanlarını da elden geçirip kullanılır hale getiriyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde biriken suyun fazlası sulama amaçlı kullandığımız gölete bırakılacak ve yaz mevsiminde sulama amaçlı kullanılacak. Su ile dolan havuz buraya yeni bir hava katacak. Yapacağımız sosyal alanlar ile vatandaşların keyifle temiz bir ortamda dinlenmesine olanak sunacağımız bir yer yapmış olacağız” dedi.

 

Pınarınbaşı’ndaki havuzda biriken suyun şu anki mevcut kanaldan gölete akamadığını ifade eden Başkan yardımcısı Ekrem Çulha “su miktarı çok azaldı. Hem gözlerden akan su azaldı hem de bakım ve tadilat öncesi kaçak çoktu. Dolayısıyla havuzda su birikmiyor. Dolayısıyla su şişmiyor ve kanala akmıyor. Zaten kanal su kaynaklarından çok yukarda yapıldığı için suyun önce havuzda birikmesi gerekiyor. Kaçakların giderilmesinin ardından su havuzda toplanmaya başladı şu anda havuzda 80 cm su var, bu ilerleyen günlerde daha çok olacak ama kanal çok yukarda kalıyor. Gölete su aktarabilmemiz için DSİ’nin yeni bir kanal yapması ya da mevcut kanalın kotunu biraz düşürmesi gerekiyor. Bunun için gerekli görüşmeleri yaptık inşallah DSİ bu kanalı işe yarayacak şekilde yeniden yapar ya da bize müsaade eder biz Çivril Belediyesi olarak bir boru hattı ile fazla suyu gölete veririz” dedi.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (1)
Ramazan Ozdemir
22.03.2023 15:43
Ne zaman bakımsız hale geldi mesirelik alanı Gurpinar belediyesi kapandı bakımsız hale geldi sizi okuyanda dış gucler bu hale getirdi sanacak hem bakmiyorsunuz hem üste çıkıyorsunuz tipik bir AKP KLasigi CHP bu hale getirdi tuvaletim geldiği pislemeye gi
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.