ÇİFTÇİNİN SULAMA DERDİ ÇÖZÜMSÜZ KALDI

Çivril’de bir araya gelen Baklan, Çal ve Çivrilli çiftçiler sulama fiyatlarının çiftçi lehine yeniden düzenlenmesini istedi.

Gündem Yayın: 06 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 06.03.2020 20:03:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü Planlı Su Dağıtımı ve Kuraklığın önlenmesi konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çivril Halk Kütüphanesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Çivrilli çiftçilerin yanı sıra Baklan ve Çallı çiftçiler, Baklan Belediye başkanı Yusuf Gülsever ile Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural, Çal Belediye başkan yardımcısı Adnan Tatar ve Çivril Ziraat Odası başkanı Mehmet Özkul da katıldı.

 

Devlet Su İşleri Aydın Bölge müdürlüğü tarafından Işıklı gölü ve Menderes nehri su dağıtımı ve Kuraklığın önlenmesi konulu toplantı düzenlendi. Işıklı Gölü’nün 2020 sulama yılındaki durumu ve su kapasitesi ve sulama yöntemleri ile ilgili bilgilerin verildiği toplantıda sulama fiyatlarının düşürülmesini talep eden çiftçilerin beklentileri havada kaldı. Toplantıda, göldeki su miktarının sulama ihtiyacını karşılayabilmesi için sulama yaparken dikkat edilmesi ve kaçak sulamanın önlenmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

 

Çok sayıda çiftçinin ve muhtarın katıldığı toplantıda çiftçilerin beklenti ve sorunlarına çözüm bulunamadı. Çiftçiler Dekar başına sulama ücretlerinin yeniden düzenlenmesini ve kaçak sulamanın önüne geçilmesini istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.