ÇALIŞTAY BİTTİ IŞIKLI GÖLÜ ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteklediği ve Çivril belediyesi ile Muğla Sıtkı Koçman üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü ‘Işıklı Gölü ve Gökgöl gölünün Kurtarılması ve sürdürülebilir Yönetimi çalıştayının sonuç bildirisi açıklandı.

Yayın: 29 Kasım 2015 - Pazar - Güncelleme: 29.11.2015 20:51:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril Belediyesinin öncülüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Süleyman Demirel üniversitesi, Ege Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi su ürünleri fakültesi ile Eğiridir su ürünlerinden 30 uzmanın hazırladığı çalıştay sonuç bildirgesi doğrultusunda 2016 yılının ilk aylarında Işıklı ve Gökgöl göllerinde çalışma başlatılacak.

Çivril Ziraat Odası Konferans salonunda belediye başkanı Dr. Gürcan Güven başkanlığında toplanan heyet açıkladığı sonuç bildirgesinde göllerdeki doğal hayatın yeniden canlanabilmesi için çalışmaların bir an önce başlanılması gerektiğini ifade ettiler. Toplantı da kısa bir konuşma yapan Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven Işıklı ve Gökgöl gölünün kurtarılması için artık biran önce çalışmaların başlatılacağını belirterek “Işıklı ve Gökgöl gölünün kurtarılması için çalışmaları 2016 yılı başlarında başlatacağız. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri fakültesinden gelen hocalarımızın denetleyeceği çalışmalar sonucunda Işıklı ve Gökgöl gölü temizlenip tekrardan doğaya kazandırılıp su ürünlerinin ticareti başlatılacak” dedi.

Ekim ayında başlayan çalıştay sonucuna göre başlayacak temizlik ve doğal hayatı zenginleştirme çalışmalarının üç ay içinde tamamlanması beklenirken göl zeminin temizlenmesi için 70 BİN TL bütçe ayrıldığı belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.