CABAR ŞEHİTLİK ANITI YAPIMINA BAŞLANDI

Yunan işgali sırasında katledilen Cabar köylüleri için yapılan şehitlik çalışmaları devam ediyor.

Yaşam Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 09:46:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cabar mahallesi Bilişe mezarlığında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan şehitlik çalışmaları kesintisiz sürüyor. Şehitliğin Nisan ayı başında açılması bekleniyor.

 

Çivril’in Cabar Mahallesi Bilişe mezarlığında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Şehitlik’ çalışmaları aralıksız sürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilk etapta Yunan işgali sırasında Yunan askerleri tarafından katledilen 83 Cabarlı vatandaşın kabri tespit edilerek düzenlemesi yapıldı. Mezarların bulunduğu alanda yapılan düzenlemenin ardından şehitlik alanın çevre düzenlemesine başlayan ekipler alanın duvarla çeviriyorlar. Mezarların olduğu alanın Büyükşehir tarafından istimlak edilmesi ile oluşturulan alana Şehit Anıtı dikilecek.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mahalle muhtarı Nuri Kaya “yüz yıl önce katledilen köylülerimizin mezarlarının bulunması ve şehitlik yapılarak anılarının yaşatılması için büyük bir özveri sergileyen Denizli Büyükşehir ve Çivril Belediyesine çok teşekkür ederiz. Mezarların yeri tespit edilip düzenlemeleri yapıldıktan sonra alandaki çalışmalar başladı. Alanın etrafının çevrilmesinden sonra Şehitlik Anıtı dikilecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.