BÜYÜKŞEHİR İLE TARİHE YOLCULUK YENİDEN BAŞLIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 50-75 yaş arası vatandaşları bu yıl da Çanakkale ve Bursa’ya götürmeye devam ediyor.

Kültür Yayın: 02 Mart 2018 - Cuma - Güncelleme: 02.03.2018 07:11:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu yıl 18 bin kişinin katılacağı ve ücretsiz olarak düzenlenecek tarihi ve kültürel gezi için müracaatlar başladı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki 50- 75 yaş arası vatandaşları, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'ya götürmeye bu yıl da devam ediyor. Ücretsiz ve haftada 2 gün olacak şekilde düzenlenecek geziler için müracaatlar başladı. Başvurular Denizli merkezde 1-31 Mart, ilçelerde ise 1 Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak olup, gezi programı 1 Nisan 2018 itibariyle başlayacak. Merkezde kayıtlar Denizli Büyükşehir Belediyesi, www.denizli.bel.tr internet adresinden, Anafartalar, Atalar, Kayıhan, Aktepe, Gökpınar, Fatih ve Sevindik Sosyal Etkinlik Merkezlerinden yapılacak. İlçelerde ise başvurular Büyükşehir Belediyesinin "ilçe kayıt bürolarından" ve www.denizli.bel.tr internet adresinden yapılabilecek. Bu yıl 18.000 kişinin geziye katılmasının planlandığı ifade edilirken, başvuruların belirlenen sayıdan fazla olması durumunda gidecek kişiler, yapılacak kurayla belirlenecek.

 

Tarih dolu bir program

 

Gezinin ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Gezinin ikinci gününde ise, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek.

 

Vatandaşlardan büyük talep var

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bursa ve Çanakkale'nin Türk tarihi bakımından ayrı bir önemi olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl düzenlenen turlara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Söz konusu tarihi ve kültürel gezilerin gerçekleştirilmesi için vatandaşlardan büyük talep aldıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Bu kutsal vatanın ne şartlarda kazanıldığını, atalarımızın yedi düvele nasıl direndiğinin, bizlere bu cennet vatanın ne şartlarda bırakıldığının mutlaka yerinde görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale'nin yanında Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, yine tarihi ve kültürel değerleri ile görülmesi gereken yerlerin başında gelen Bursa ilimiz de gezi güzergahında yer alacak. Tarihimizin izlerini taşıyan bu şehirlerimize yapılan gezilerle geçmişimize de sahip çıkıyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.