BUNLARDA AĞAÇ HIRSIZI

İğdir Mahallesi sakinleri Meşe ağaçlarını kesen hırsızlarla baş edemiyor.

Asayiş Yayın: 04 Aralık 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2017 21:03:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivril’in İğdir Mahallesindeki tarlasında bulunan Meşe ağaçlarının kesildiğini söyleyen Mithat Tuğrul hırsızların bulunmasını istiyor.

Diğer ağaçların odunlarına nazaran daha pahalı olduğu ve bazı fırınlarda tercih edilmesi nedeniyle hırsızların ilgisini çeken Meşe ağaçlarının geceleri hırsızlar tarafından kesildiğini ve çalındığını ifade eden Mithat Tuğrul “meşe odunu diğer ağaçlara göre da serttir. Yandığı zaman uzun süre dayanır. Közü dayanıklıdır. Bu yüzden pideci ve fırıncılar tarafından çok tercih edilen bir ağaçtır. Hırsızlar, tarlamda bulunan Meşe ağaçlarının kalın dallarını gece gelip kesmişler odun yapıp götürmüşler. Geçen yılda 50 – 60 yıllık birkaç ağacım kesilip çalınmıştı. 7 ağacımın kalın dallarından yaklaşık 3,5 – 4 ton odun yapmışlar” dedi.

 

‘Tonu 500 Lira’

 

Meşe odunun tonunun diğer odunlara nazaran daha pahalı olduğunu belirten Mithat Tuğrul “Meşe odunu diğer ağaçlara göre daha pahalıdır. Diğer odunlar tonu 250 – 300 liradan satılırken Meşe odunu 500 -600 lira ediyor. Böyle olunca da hırsızlar tarlalarda bulunan Meşe ağaçlarını kesiyor. Kesim için 50 100 lira masraf etseler 4 ton ağaçtan 2000 liraya yakın para kazanıyorlar” dedi.

 

‘Büyükleri kökten diğerlerinin Dallarını Kesiyorlar’

 

Çivril’de Cabar, Gürpınar ve İğdir mahallelerinde ciddi anlamda Meşe ağacı olduğuna dikkat çeken Mithat Tuğrul “İğdir, Cabar ve Gürpınar mahallelerinde çok ciddi miktarda Meşe ağacı var. Hırsızlar bu ağaçları dönem dönem kontrol edip büyükleri kökten küçükleri de dallarını kesiyorlar. Şahıslara ait tarlalarda ki ağaçların yanı sıra Hazine arazilerinde bulunan ağaçlarda hırsızların hedefinde” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.