ASIRLIK KAYNAK SUYUNUN HATTINI İMECE USULÜ YENİLİYORLAR

İmrallı mahallesinde köyün kuruluşu ile yaşıt kaynak suyunun eskiyen nakil borusu değiştirildi. Yaklaşık bir kilometrelik su hattını köyün gençleri imece usulü yapıyor.

Yaşam Yayın: 07 Mart 2023 - Salı - Güncelleme: 07.03.2023 19:22:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İmrallı mahallesinde yaşayan gençler köyün meydanında bulunan iki çeşmeye su sağlayan kaynağın nakil borusunu kendi imkânları ile imece usulü yenileniyor. Muhtar Rıfat Cura önderliğinde başlayan çalışama ile yaklaşık 200 yıl önce köy kurulurken açılan doğal kaynaktan çıkan su, köy meydanındaki eski Çeşme ve Köy çeşmesine bağlanacak.

 

Köy meydanında bulunan ve tarihi çeşmenin eskiyen su hattını yenilemek isteyen muhtar köyün gençlerini bir araya getirerek çalışma başlattı. Köyün Çatırık mevkisinde çıkan doğal kaynak suyunun eski toprak hattını yenilemek için başlatılan çalışmaya katılan gençler kaynaktan köy merkezine olan yaklaşık bir kilometrelik hattı kazmaya başladı. Bir hafta içinde tamamlanması beklenen çalışma ile köy tarihi ile yaşıt çeşmelerin suyu akmaya devam edecek. Su hattını imece usulü yenilediklerini belirten muhtar Rıfat Cura “eski çeşme dediğimiz çeşmemiz köyle birlikte yapılmış. Köyümüz bu suyun kaynağı var diye buraya kurulmuş ve su toprak hat ile meydana çekilmiş çeşme yapılmış. Zamanla eskiyen toprak hattan çeşmeye gelen su kaybı fazla olunca hattı yenilemek istedik. Gençler tarla işleri başlamadan bu işi halletmek istedi. Yaklaşık bir kilometre boru döşeyeceğiz. Dağlık alan olduğu için çoğu yeri elle kazma kürek kullanarak kazacağız. İlk gün 200 metre kadar boru döşedik, inşallah hafta sonuna kadar hattı değiştirip çeşmelerin suyunu daha gür şekilde akmasını sağlayacağız” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.