Beş yıl Sonra Mecliste bir İlk

30 Mart Yerel seçimlerle birlikte Çivril belediye meclisinde ilk defa 5 kadın meclis üyesi olurken yine ilk kez başörtülü meclis üyeleri oldu.

Gündem Yayın: 15 Nisan 2014 - Salı - Güncelleme: 15.04.2014 20:50:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

AK Partili Pervin Ünal ile MHP’li Özgül Arslan belediye meclis üyesi olmaya hak kazanarak ilk başörtülü üyeler olarak kayıtlara geçti.

Belediye meclisinin ilk toplantısına başörtüsüyle katılan AK Partili Meclis Üyesi Pervin Ünal ve Özgül Arslan 2009 seçimlerinde AK Partiden belediye meclis üyesi seçilen ama başörtüsü nedeniyle toplantılara katılamayan ve üyeliği düşen Jülide Çimen’den sonra Çivril belediyesinin başörtülü ilk meclis üyeleri oldular.

BAŞÖRTÜSÜYLE MECLİSTE

Yeşil Çivril gazetesine açıklamalarda bulunana Ünal, kadınlarla omuz omuza, kol kola çalışacağını ve kadınların sorunlarını meclise taşıyacağını kaydederek şöyle konuştu: "Başbakanımızı Başörtüsüyle Meclise girilmesi sürecin önünü açtı ve çok şükür şimdi başörtüsüyle belediye meclis üyesiyim. Bu süreçte Başbakanımıza, milletvekillerine çok teşekkür ediyorum, bu imkânı sağladıkları, başörtüsüyle meclise girebilmemize imkân verdikleri için. Başörtüsüyle bu görevi sonuna kadar yapacağıma inanıyorum. Yolumuzu açtıkları için büyüklerimize çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.