PROJELER HAZIR YAPACAK YER YOK

Söz verdiği projeleri hayat geçirmek için büyük çaba sarf eden Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven “yer bulsak 6 projenin yapımına hemen başlayacağız” dedi.

Siyaset Yayın: 20 Mart 2015 - Cuma - Güncelleme: 20.03.2015 02:16:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çivril’de yayın yapan gazetelerin temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya gelen başkan Güven projeleri ve 7 Haziran 2015 de yapılacak Genel seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının projeleri hakkında sorduğu sorulara samimi cevaplar veren Başkan Gürcan Güven “şu anda Ankara’dan onayı çıkmış projesi onaylanmış 6 çalışmamız var. Ancak şehir merkezinde uygun yer bulamadığımız için projeleri hayata geçiremiyoruz “ dedi.

Yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini ve işlerin rayına girmeye başladığını belirten başkan Güven “ seçimlerden sonra belki üç ay belediye de ne olduğunu kimse anlamadı. Kasaba belediyelerinden gelen norm fazlası işçiler, borçları, köylerin defterleri, Çivril belediyesinin hesapları, işçilerden kesilen maaş farkları, büyükşehir geçiş sürecinin biraz uzaması, yeni birimlerin oturması derken işlere başlamamız zaman aldı. Şu an belediye ilgili birçok sorunu hallettik. Ama hala imar ilgili büyük sorunlar yaşıyoruz. Özellikle kasaba iken mahalle olan yerlerde ciddi imar sorunlarımız var. Bazı kasabalarda belediye binalarının bile tapusu yok. İmar planı diye bir şey hiç uygulanmamış. Bazı kasabalarda bırakın evlerin mahallelerin tapusu yok buralara ev yapılmasına izin verilmiş oturma planı verilmiş. Biz şimdi buralara hizmet götürmeye çalışıyoruz. Kâğıt üzerinde tarla görünen yerlerde onlarca ev var sokak var. İnsanlar buralara yol yapmamızı istiyor, kimseye anlatamıyoruz. Fen işleri tüm mahallelerde imar çalışması yapıyor. İmar planı olmadan hiç projeye başlamıyoruz.” dedi.

ARSA BULSAK 6 PROJE HEMEN YAPILACAK

Çivril merkezde de ciddi çalışmalar yaptıklarını ancak alt yapı bitmeden kaldırım ve yol çalışmalarına başlamayacaklarını belirten Başkan Güven “ Çivril merkezinde kanalizasyon bağlantıları yapılmaya başlandı. Ana cadde ve arka cadde de bağlantıyı mecbur yaptık. Bağlantılar biter bitmez kaldırım ve yol çalışmaları başlayacak. Bunun dışında projesini bitirdiğimiz ve bütçesi onaylanmış altı büyük projemiz hayata geçmeyi bekliyor. Ama yer sıkıntısı yaşıyoruz. Gençlik Merkezi, Kültür Merkezi, Yaşlı yaşam Merkezi, Hamam, Pazaryeri ve Garaj projelerimiz hazır. Bu hizmet birimlerini yapabileceğimiz uygun yerler arıyoruz. Merkezde en büyük arsamız şu an ki pazara yeri ama 40 yıl önce yapılan bu pazaryerinin bazı bölümlerinin hala tapusu yok. Hamam için yer arıyoruz bizim planımıza uygun büyüklükte arsa yok. Yer bulsak satın alıp hemen çalışmalara başlayacağız ama maalesef bulamıyoruz” dedi.

AK PARTİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Haziran ayında yapılacak genel seçimler ile ilgili olarak da konuşan başkan Güven “Siyaset, en kestirme şekilde söylemek gerekirse, ülkeye ve millete hizmet etme faaliyetidir. Haliyle de siyaset “projeler” üzerinden yapılır. 12 yıllık AK Parti iktidarımızda ülkemiz ve milletimiz adına gerçekleştirdiğimiz ve birçoğu hayal bile edilemeyen işler, projeye dayalı siyasetin en bariz örneklerini oluşturur. Bu ülkeye ve bu millete hizmet etmek gibi bir derdi ve yeteneği olmayanlar için ise siyaset, sadece belli değerler üzerinden yapılan ve kuru sıkı laflara dayalı bir iştir. AK Parti her geçen gün büyüyen ve kalplerde yer edinen bir partidir. İnşallah 7 Haziran da yapılacak genel seçimlerde hem İlçemizde hem Denizli’mizde partimizin oylarını arttıracağız” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.