Kaymakam Adıyla Dolandırıcılık

Yayın: 04 Mart 2014 - Salı - Güncelleme: 04.03.2014 12:28:37
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çivrilli İşadamlarından Lösemili çocuklar adına para isteyen dolandırıcıların bazı işadamlarının kaymakam Orhan Burhanı ziyaret etmesiyle ortaya çıkması üzerine konuya ilişkin bir yazılı açıklama kaydeden Çivril Kaymakamı Orhan Burhan şunları söyledi: “İlçemizde zaman zaman esnaf, tüccar ya da sanayicilerimize telefon edilip, kamu yöneticilerinin adı kullanılarak yardım adı altında dolandırıcılık teşebbüsleri yaşanmaktadır.

En son İlçe Kaymakamı Orhan Burhan adı kullanılarak telefon dolandırıcılığı teşebbüsü gerçekleşmiştir. İnsanlarımızın gerek bizlere olan güveni, gerekse uyanıklığı ve duyarlılığı nedeniyle mezkür teşebbüsler başarılı olmamış ve ilgililer hakkında yasal takibat başlatılmıştır. Bu nedenle, güven ve duyarlılık gösteren esnaf, tüccar ve sanayicilerimize, halkımıza teşekkür ediyorum. Ancak, bundan sonra da benzer dolandırıcılık teşebbüsleri olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlarımızın duyarlılıklarını sürdürmelerini, bu gibi durumları hemen 155 polise intikal ettirmelerini; hiçbir kamu yöneticisinin (Kaymakam, Savcı, Başkan, Müdür gibi) böyle bir yöntemle yardım talebinin olmadığını ve olmayacağını bilgisini, Değerli Çivrilli vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bu vesile ile iletmek istiyoruz.”dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.