Bu Köpeklerin Katili Kim?

Yayın: 25 Şubat 2014 - Salı - Güncelleme: 25.02.2014 09:58:55
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

Sabah saatlerinde ortaya çıkan olayda Işıklı Belediyesi çöp toplama alanına iş makineleri ile sokak hayvanlarının gömüldüğü ihbarını alan Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Mine Orhan dernek üyesi Kemal Atar ile birlikte olay yerine gitti. Görgü şahitlerinin gösterdiği alanı kürek yardımıyla kazan dernek başkanı Mine Orhan ve Kemal Atar tüfekle vurularak öldürülmüş altı köpeğin cesedine ulaştı.

 
İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak Işıklı belediyesinden şikâyetçi olan Çivril Doğayı ve Hayvanları koruma derneği başkanı Mine Orhan suç duyurusunda bulunarak Belediye hakkında işlem yapılmasını istedi.
 
Jandarma yaptığı ilk incelemede gömülü altı köpeğin olduğunu ve köpeklerin tüfekle vurulmuş olduğunu tespit etti.
 
Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamada bulunan Çivril doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Mine Orhan “"Burada köpeklerin vahşice öldürüldüğünü gördük. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Belediyelerin köpekleri veteriner kontrolünde kısırlaştırması gerekir. Köpekleri vahşice katleden zihniyeti kınıyoruz. Bu konuda gerekli girişimleri yapacağız. Suçlu kimse cezasını çekmeli" dedi.
 
Işıklı Belediye Başkanı İsmail Çorbacıoğlu köpek katliamı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise köpekleri Işıklı Belediyesinin katletmediğini belirterek “ışıklı belediyesi olarak böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Evet, köpekleri biz gömdük. Ama öldüren biz değiliz. Bu köpekler Işıklıda sokaklarda gezen başıboş köpekler. Dönem dönem çocuklara ve insanlara saldırıyorlar, bazı vatandaşlar bu köpekleri gece tüfekle vurmuş sabah mesai başlayınca belediyeye gelen ihbarlar doğrultusunda ölü köpekleri toplayarak çöp toplama alanında gömdük. Belediye olarak kesinlikle öldürme yapmadık” dedi.
 
Öldürülen köpekler üzerinde yapılan ilk incelemede bazı köpeklerin Çivril Belediyesi tarafından kısırlaştırılarak tedavi edildiği tespit edildi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.