Erkek Adaylara Karşı Tek kadın Aday

Yayın: 12 Şubat 2014 - Çarşamba - Güncelleme: 12.02.2014 15:24:14
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Muhtarlık seçimlerinin heyecanlı geçmesinin beklendiği Çivril’in Kızılcasöğüt mahallesinde 11 erkek muhtar adayına karşı yarışacak olan 1 çocuk annesi Aygül Arık(40), Çivril’de muhtarlık yarışına giren ilk kadın muhtar aday adayı olarak ön plana çıkıyor.
 
Kadınların siyasette de başarılı olabileceklerini göstermek için muhtar adayı olduğunu kaydeden Arık, adaylık sürecinde en büyük destekçilerinin ailesi ve Kızılcasöğütlü kadınlar olduğunu söyledi. Beş yıldır esnaflık yaptığını ve Kızılcasöğüt’ün tamamını tanıdığını belirten Arık “işim gereği bütün Kızılcasöğüt halkını yakinen tanıyorum. Bende muhtar olma hevesini başlatan işyerime gelen insanların beklenti ve ihtiyaçları oldu. Vatandaşlarla yaptığım görüşmelerden sonra mahalleme ve halkıma en iyi hizmeti vermek için muhtar adayı oldum” dedi.
 
Başta kadınlar olmak üzere her kesimden destekçisi olduğunu belirten Aygül Arık “başta kadınlar olmak üzere adaylığıma herkes destek veriyor. Sadece 60 yaşın üstündeki bazı seçmenler ‘Bir kadın nasıl muhtar olur? Muhtarlık zordur’ şeklinde önerilerini ifade ediyorlar. Ben de onlara Cesaret çok önemli. Kadınlarımızın o cesareti öncelikle kendilerinde bulmaları, kendilerine güvenmeleri, 'bu işi ben de yapabilirim' demeleri gerekiyor. Kadının olduğu yerde güzellik olur diyorum bana hak veriyorlar” dedi. Haberlerde kadın siyasetçi ve idarecileri görünce cesaretinin daha da arttığını belirten Aygül Arık, 8 azasının 3’nün de kadın olacağını vurgulayarak Kızılcasöğüt Mahallesi’nin kadınlar tarafından yönetileceğini söyledi.
 
2200 seçmenin bulunduğu Kızılcasöğüt mahallesinde kendisiyle birlikte 12 muhtar adayının yarışacağını belirten Aygül Arık “Kızılcasöğüt 2014 yerel seçimlerinden önce kasabaydı Denizlinin Büyükşehir olmasıyla mahalle olacak. 2200 seçmenli ve 3500 nüfuslu bir mahallede 12 muhtar adayının olması demokrasinin güzelliğidir” dedi.
 
Seçim kampanyasını çoğunluğunu kadınlardan oluşan 10 kişilik ekiple yürüttüklerini aktaran Aygül Arık, kendilerine yönelik desteğin her geçen gün artığını, bu nedenle rakiplerinden çekinmediğini sözlerine ekledi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.