Neden Gürcan Güven diyenlere kısa bir çözümleme

Yayın: 20 Ocak 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 20.01.2014 14:11:21
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Başbakan Erdoğan’ın son İl Başkanları toplantısının basına yansıyan kısımlarını analiz ettiğimizde zannedersem adayın ismi ayan beyan ortaya çıkıyor.

 

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerinde izleyeceği “stratejiyi de” anlamış olduk.

 
Başbakan Erdoğan, muhalefetin yerel seçimlerde mesailerini İftiraya, karalamaya ve hakarete ayıracaklarını belirterek il başkanlarından muhalefetin bu kara siyaset yarışına asla girmemelerini istedi. Başbakan Erdoğan ayrıca il başkanlarından Muhalefetin yalanları ve iftiralara karşı anından belgeleriyle cevap verilmesini de istedi.

 

 
Her seçime büyük hedeflerle giren AK Parti’nin, 2014 yerel seçim stratejisinin önemli bir parçasını da her ilde planlayacakları “ufuk çizen” ve“vizyon ortaya koyan” yeni projeler teşkil edecek.
 
Bu projeler büyük hacimli ve vizyoner projeler olurken aynı zamanda o ilin ve ilçenin 2023 ve 2071 vizyonunu da ortaya koyan projeler olacak.

 

2014 yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan adaylarının belirlenmesinde de Başkan adaylarının ortaya koyacakları projeler etkili olacaktır.

 
Çünkü 2014 yerel seçimlerinde İş başına gelen başkanlar yapacakları çalışmalarla o ilin ve ilçenin 2023 vizyonunu da belirleyeceklerdir.

 

Başbakan Erdoğan ayrıca il başkanlarına “sokağa inmelerini” ve seçimlere kadar mutlaka her mahalleye, her sokağa ve her haneye ulaşmaları talimatı verdi.

Başbakan Erdoğan’ın bu talimatı ardından artık İlçe Başkan’ı ile AK Gönüldaşlar, belediye başkanları, ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kollarlı bugünden sahaya inecekler.
 
Mutlaka her Çivrillinin evine/hanesine uğrayarak sorunları ve talepleri dinleyecekler. Çözüm üretecekler. Halkla olan bağlarını güçlendirecekler. Öte yandan bu ziyaretler sonunda elde edilen bilgiler, talepler ve şikâyetler yerel seçimlerde ortay konacak olan projelerin belirlenmesinde büyük önem arz edecek.

 

AK Parti’nin yerel seçim stratejisi aynı zamanda hangi vasıflarda kişileri belediye başkan adayı olarak gösterileceğini de ortaya koyuyor. Başbakan’ın 2014 yerel seçimleri vizyonuna göre; “büyük düşleri olan”, “dev hacimli projeler” ortaya koyma ve yapma kapasitesine sahip adaylar belediye başkan adayı gösterilecek.

 
Başbakan Erdoğan 2023 yılına Türkiye Büyük güç olarak girerken yerleşim birimlerinin de dünyada tanınırlığı olan “marka kentler” olarak 2023’e girmesini arzuluyor. 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilecek belediye Başkanları yaşadıkları yerleşim birimlerini 2023’e hazırlayacak başkanlar olacaklar.

 

 
AK Parti’nin 2009 yerel seçim stratejisi büyük düşündü. AK Parti’nin iddialı bu söylemine rağmen Çivril AK parti teşkilatı ( O dönem ki yönetim) büyük düşünemedi.
 
Seçimden sora ortaya koydukları 4,5 yıllık performans ta ortada. Performanslarından eski yönetimin ya da partiye çöreklenenlerin diyelim çok ta büyük düşünemediklerini gördük.
 
Onun içindir ki proje üretemeyen, ilçelerine büyük hacimli eserler kazandıramayanların önümüzde ki yerel seçimler de aday gösterilmesi bir hayli zor görünüyor.

 

Adayın proje üreten ve vizyon sahibi olması kadar halkın içinde ve halkla hemhal olması en önemli etken olacak

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.