Gazetenin açık oturumu da böyle olur

Yayın: 13 Ocak 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 13.01.2014 10:03:35
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Ahret bilincine sahip insanlar, bu imtihan dünyasında düşünmeden, tartmadan karar vermezler. Gözleri açmanın, kulakları işittirmenin, kalpleri hissettirmenin, zihinleri parlatmanın yolu soru sormaktan geçiyor. Soru sormamak sürüleşme demek. Bu yazıyla adaylarımıza doğru soruları sormanın kapısını aralamak, onları da biraz olsun düşündürmek istedim. Bu soruların cevaplarının ulaşması halinde yine bu köşeden yayınlayağım.

 

1.Size göre belediye başkanı kimdir, kanunlarda tanımlanmış görevlerinin dışında toplumda bir misyonu var mıdır? Belediye başkanının kadim kültürümüzde niçin şehir emini olarak tanımladığını düşünüyorsunuz?

 

2.Çivril’le ilgili hedefleriniz nelerdir? Sizin döneminizin sonunda nasıl bir Çivril hayal ettiğinizi sorsam, nasıl bir tablo çizerdiniz?

 

3.Bu hizmet yarısına ekibinizi oluşturarak mı giriyorsunuz, yoksa ben bir aday olayım ekip isi kolay diye mi düşünüyorsunuz?

 

4.Beraber çalışmayı planladığınız ekipte size yakınlık (akraba ve arkadan) derecesine mi dikkat ediyorsunuz, yoksa uyum içinde çalışmanın yani sıra, yakınlık derecesine bakmadan şehrimize katkı sağlayacak kişileri ekibinizde düşünüyor musunuz?

 

5.Size göre yerel siyasette kadın ve gençlerin yeri nedir? Ekibinizde kadın ve gençlere yer verecek misiniz?

 

6.Siyasetin doğası gereği seçimlerde herkes size oy vermeyebilir, fakat seçildikten sonra toplumun genelinin sizi bir şehir emini olarak benimseyeceğini düşünüyor musunuz? Toplumun genelinin sevgi ve kabulünün kazanılması ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

 

7.Yerel siyaset ve uygulamalarının bir şehirdeki toplumsal barışı etkilediğini düşünüyor musunuz? Bir şehir aday adayı olarak şehrimizde birlik, beraberlik, kardeşlik ve sağduyunun güçlenmesi için ne gibi düşünceleriniz var.

 

8.Seçmenler sadece beş yılda bir belediye başkanı ve meclis üyelerini seçmeye memur insanlar mıdır? Asıl olan seçmenin, vekâleti verdikten sonrada yönetime katkısı olması gerekmez mi? Halkın yönetime katılması konusunda ne düşünüyorsunuz, bununla ilgili bir model öneriniz var mı?

 

9.Size göre yerel yönetim ekseninde sivil toplum örgütlerinin önemi nedir? Çivril’deki bu organizasyonlardan nasıl istifade etmeyi düşünüyorsunuz?

 

10.Belediyecilik biraz resmi, biraz özel, biraz da siyasal bir kurumdur. Hep bu kurumlarda çalışmanın zor ve sıkıntılı bir iş olduğu ifade edilir. Size göre bu tür kanaatlerin kaynağında ne vardır? Bu gerçeklik ya da algıyı ortadan kaldıracak nasıl bir yönetim anlayışı vaat ediyorsunuz?

 

11,Mevcut yönetimin hangi anlayış, yöntem ve uygulamalarını tenkit ediyor, hangi alanlarda yetersiz kaldığını düşünüyorsunuz? Bunlara karşı sizin yaklaşım ve önerileriniz nelerdir?

 

12.Mevcut yönetimin başarılı olduğu alanlar nelerdir, hangi güzel hizmetleri yapmıştır? Size göre muhalefet yapılan güzel işleri görmeli ve takdir etmeli mi? Yoksa onları anlatmak bize düşmez diye mi düşünüyorsunuz?

 

13.Mevcut yönetimin, hatalı olduğu ve yetersiz kaldığı alanlar olduğunu düşünüyor musunuz? Gerçekleştirdiği sosyal çalışmalar, kültürel çalışmalar, tanıtım çalışmaları, imar çalışmaları, ulaşım hizmetleri, su hizmetleri, kanalizasyon çalışmaları, çöp hizmetleri, zabıta hizmetleri, cenaze hizmetleri, itfaiye hizmetleri ve nikâh hizmetlerinin hepsine ayrı ayrı 10 üzerinden not verse, kaç verirdi? 10’dan düşük not verdiği alanlardaki düşüklüklerin nedenleri nelerdir? Bunları telafi etmek için neler yapmayı planlıyor?

 

14.Mevcut yönetim, görevde olduğu süre zarfında bu şehirde neleri başardığını düşünüyorsunuz?

 

15.Çivril sizce nasıl marka şehir olur? Bu zamana kadar mevcut yönetim bu konuda neler yapmıştır? Çivril’i marka şehir yapacak çok ciddi ve temeli sağlam beş öneriniz nedir?

 

16.Çivril’in ciddi beş sorunu nedir? Bu sorunlar için çözüm projeleriniz nelerdir?

 

17.Çivril üzerine çalışmalar yapmış hangi akademisyen ve araştırmacılarla tanışıyorsunuz? Çalışmalarını temin ettiniz ve incelediniz mi? Onlardan nasıl istifade etmeyi düşünüyorsunuz? Ve son sorum;

 

18.Bu şehre bu zamana kadar ne tur katkılarınız oldu, bu şehri nerede, nasıl temsil ettiniz?

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.