Basın,demokratik ve şeffaf sistemlerin vazgeçilemez unsurudur

Yayın: 09 Ocak 2014 - Perşembe - Güncelleme: 09.01.2014 13:56:12
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gürcan Güven mesajında “Katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsuru, halkın hür iradesini temsil eden basın, en güzel fikirlerin serbestçe söylenip yazılmasıyla anlam bulur. Tüm deneyimlerimiz, özgür ve çok sesli medya ortamının demokratik ve şeffaf sistemlerin vazgeçilemez unsur olduğunu göstermektedir. İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyona sahip olan gazetecilik ve her şartta ve ortamda görevleri peşinde olan gazeteciler, toplumsal gelişmemizde ve demokrasimizin sağlıklı işlemesinde hayati sorumluluğa sahiptir.

Gazetecilere önemli imkânlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle o günden beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü’nün basın çalışanlarının sorunlarının konuşulup çözüm yolları aranması nedeniyle önemli olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncelerle, kalemini halk adına ve halk için kullanarak, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda, sorumluluk duygusu içinde büyük bir özveriyle çalışan tüm fikir işçilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.