Büyükşehir Ayrı İlçe belediyesi ayrı

Yayın: 06 Ocak 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 06.01.2014 10:39:23
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu haftaki basın toplantısında Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde başarılı olacağına inancının tam olduğunu ifade eden Başkan Aslan “Mart yerel seçimlerinde yeniden başkan seçilerek Çivril belediyesinin CHP’li bir belediye olarak kalacağından hiçbir endişem yok” dedi. yerel seçimlerde 2009 seçimlerine oranla daha fazla oy alacağının altını çizen başkan Aslan “bu seçimlerde başarımızı taçlandıracağız ve en az %55 oy alarak görevimize devam edeceğiz” dedi.

Bu seçimlerde Büyükşehir belediye başkanı ile İlçe belediye başkanının farklı partilerden olmasının hizmet kalitesinde ve hızında olumsuz bir etkiye sahip olmadığına inandığını belirten Hakkı Aslan “büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerinin hizmet sınırları ve görev dağılımları belirlenmiş durumda. Dolayısıyla Büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanı aynı partiden olursa işler daha iyi yürür hizmet daha çabuk gelir diye düşünmek hatalı olur” dedi. Konuşmasında CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan’ın rakiplerine göre daha önde olduğuna inandığını da belirten Aslan “Denizli Büyükşehir belediye başkan adayımız Kazım Arslan hem AKP’nin hem de MHP başkan adayları içersinde en şanslı olanı. İnşallah Denizli’de Kazım Arslan, Çivril’de de biz CHP bayrağını belediyeye çekeceğiz” dedi.

Büyükşehir her ilçe için ayrı ayrı karar almaz

1 Nisan’dan itibaren ilçelerde bazı hizmetlerin Büyükşehir belediyesi tarafından verilmeye başlanacağını belirten Başkan Aslan “büyükşehir belediyesi ilçelere götüreceği bir takım hizmetleri belediye meclisinde alacağı karar ile yürütecek. Dolayısı ile her ilçeye ayrı ayrı karar alması söz konusu olamaz. İlçeler için alınan kara tüm ilçeleri kapsar buda hizmet kalitesi konusunda endişeye düşmenin anlamsız olduğu anlamına gelir. Büyükşehir belediye meclisi kendisi ile aynı partiden olan ilçeye ayrı farklı partiden seçilmiş başkanın olduğu ilçeye ayrı karar alamaz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.