Satılmaktan Kurtuldu...

Yayın: 06 Ocak 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 06.01.2014 10:30:32
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Özelleştirme idaresi tarafından yapılan inceleme sonucunda depo, lojman ve istasyon binası olarak kullanılan taş binaların tescilli olduğu tespit edilmesine rağmen hiçbir denetim ve kontrolün olmadığı binaların özellikle akşamları âlemci ve sarhoşların uğrak yeri olduğu ifade edildi. Binaların birçoğunun camlarının kırık olduğu bazı binaların kapılarının da kırık olmasından dolayı özellikle akşam saatlerinde içki içmek isteyenlerin sıkça uğradığı bir yer haline gelmiş durumda. İçki içenlerin binalar içinde yaktığı ateşler nedeniyle yangın tehlikesinin de olduğu binaların yakınındaki evlerde yaşayan vatandaşlar yaz kış binalarda içki içenlerin olduğunu belirterek “yazın bahçesinde âlem yapıyorlar. Havalar soğudu mu içersine girip ateş yakıyorlar. Her daim buralar içkicilerin uğrak yeri. Biz sadece içki içtiklerini görüyoruz belki daha kötü şeyler de yapıyorlardır” dediler. Binaların yapımında kullanılan ağaçların eski olmasından dolayı yanmaya çok müsait olduğunu belirten vatandaşlar “ bazen yaktıkları ateş o kadar büyük oluyor ki çatıdaki ağaçlara sıçrayacak bina yanacak diye çok korkuyoruz” dediler.

Arsaların ve üzerindeki Binaların satılacak olmasından dolayı büyük üzüntü içinde oldukalrını belirten vatandaşlar “buralar satılacak diye çok üzülmüştük. Sonradan binalar tescilli olduğu ve bu alan sit alanı olduğu için satışın iptal edildiğini duyduk çok sevindik. Satışın iptal edilmesi bizleri mutlu etti ancak binaların korumasız ve denetimsiz olması ise hala en büyük üzüntümüz. Bu binalar taş bina, gençler gelip her yerine yazılar yazıyor. Bahçesinde, içinde ateş yakıyorlar, içki içiyorlar, âlem yapıyorlar. Biz kendi rahatımızı bıraktık binalara zarar verecekler bir gün buraları komple yakacaklar diye korkuyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.