SULAMA ZAMMINA İTİRAZ EDEN MUHTARLAR TOPLANDI

Çivril’de 2023 yılında uygulanacak sulama su fiyatlarına yapılan zamma tepki gösteren muhtarlar toplantı yaptı.

Gündem Yayın: 09 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.03.2023 20:44:00
Editör - Bülent Çakır
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Muhtarlar Derneği önderliğinde bir araya gelen muhtarlar, DSİ yönetimindeki Toprak Sulama Birliğinin sulama suyuna yaptığı zammı geri çekmesini istedi. Tren istasyonu toplantı salonunda yapılan toplantıya katılan muhtarlar Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Niyazi Vural ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul’dan yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak destek istedi. Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle gölde azalan su miktarı, Çivril ve Baklan ovalarında tarımsal sulamayı olumsuz etkiliyor. Geçen yıl dönüşümlü ekim modeline geçilen ova da sık sık su sıkıntısı yaşayan çiftçiler bu yıl Sulama Birliği tarafından yapılan zam ile ne yapacaklarını şaşırdı. Yapılan zammın bazı bölgelerde %170’e ulaştığını belirten muhtarlar artan maliyetle birlikte su zammının çiftçiye ağır bir yük yüklediğini ifade ettiler.

 

Toplantıda konuşan Irgıllı Muhtarı Barış Altıntaş çiftçinin artan maliyetlerin altında kaldığına dikkat çekerek “artan fiyatlar yüzünden tarlaları ekmek artık çok maliyetli buna bir de su fiyatları eklendi. Geçen yıl bir dekar yer için 180 lira olan sulama ücreti bu yıl 440 liraya yükseldi. Çoğu ürün 2 ve daha fazla su istiyor bunun için bu fiyatların yeniden güncellenmesi zam oranın makul seviyelere çekilmesi gerek” dedi.

 

Muhtarların taleplerini dinleyen Kaymakam Hasan Akbulut ve Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril Ziraat Odası başkanı Mehmet Özkul önderliğinde DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü, DSİ Denizli Şube Müdürlüğü ve Toprak Sulama Birliği yetkililerin olduğu bir toplantı yapılmasını ve çiftçilerin taleplerinin değerlendirileceğini belirterek toplantının sulama sezonu başlamadan ve en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Yorumlar (2)
Kazım uğurluoğlu
10.03.2023 09:48
Suyun sorumlusu Niyazi vural dır seçimlerde irgilya ucuz sulama yaptıracam dedi tahut etti başkan olunca birliği fes etti
Gökhan bardan
10.03.2023 00:31
Sulama kiralanda demari 1700 TL DSİ şaşırmış olmalı ayıp yahu ayıp bu çiftçi taş mı kemirecek
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.