Z KÜTÜPHANE SAYISI 54’E ULAŞTI

Bozkurt İlçesi İnceler Atatürk İlkokulu bünyesinde yapılan Z kütüphanesinin açılışı Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız,Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim Yayın: 01 Mayıs 2018 - Salı - Güncelleme: 01.05.2018 00:30:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Törende açılış konuşmasını yapan Vali Hasan Karahan; “Güzel bir etkinlik için biraradayız. Hepimiz bu sıralardan geçtik değerli öğretmenlerimizin öğrencileri olduk.Sayın Bakan Yardımcımız da bu okulun 5 numaralı öğrencisiymiş.Vatanı milleti için, insanlık için hayırlı işler yapan insanların önleri daima açık olur. Önemli olan kitap okumak ve kendimizi olumlu bir şekilde geliştirmektir.Ben oldum dememek lazım her insanın eksiği vardır.Yediden yetmişe herkes gayret etmelidir. Artık imkanlarımız arttı, en küçük köyümüzde bile Z kütüphane açabiliyoruz. Bir çok okulumuz laboratuvara ve kütüphaneye kavuştu. Bundan sonrası sevgili çocuklarımızın okuma aşkı ve azmiyle olacak. Zenginleştirilmiş kütüphanelerin çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişiminde büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.Ben o azmi sevgili çocuklarımızın gözlerinde görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Vali Hasan Karahan konuşmanın ardından kütüphanede incelemelerde bulunarak yetkililerden 78 Metrekare alan içerisinde kurulan, 74.000 TL maliyetli ve 7 adet bilgisayarı mevcut olan Z kütüphane ile birlikte İlimiz genelindeki toplam Z kütüphane sayısı 54 e ulaşmış olduğu bilgisini aldı.

 

Kurulan Z-Kütüphaneler, klasik kütüphane anlayışından farklı özelliklere sahip bulunmaktadır. Bu kütüphaneler fiziki şartları ve teknolojik alt yapıları ile kütüphanecilik anlayışına çağdaş bir seviye kazandıracak ve kütüphane hizmetlerinin niteliğini artıracaktır. Bozkurt İlçesi İnceler Atatürk İlkokulu Z-Kütüphanesi ile birlikte Denizli genelinde 19 ilkokulda, 20 Adet Ortaokulda, 15 adet lisede olmak üzere toplam Z-Kütüphane sayısı 54’e ulaşmıştır.  İlimizde Yapılan Z-Kütüphanelerin;  16 adeti Bakanlık ödeneği, 20 Adeti okulun kendi imkanları ile,  19 adeti Yerel Yönetimlerce yapılmıştır.

 

Sınıfları da ziyaret eden Vali Hasan Karahan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.