YAZARLARA YOĞUN İLGİ

Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı birbirinden değerli yazarların katılımıyla devam ediyor.

Kültür Yayın: 04 Nisan 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 04.04.2018 22:33:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı 5. gününde tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile ünlü sunucu ve yazar Saba Tümer’i ağırladı.

 

Denizli'de kitapseverlerin heyecanla beklediği Ege’nin en büyük kitap fuarı her gün birbirinden değerli yazarları ağırlamaya devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) düzenlenen fuara akın eden vatandaşlar 5. günde tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ile ünlü sunucu ve yazar Saba Tümer’i ağırladı. Saba Tümer ve İlber Ortaylı kitaplarını imzalayarak okurlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Fuarı sık sık ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yazarlar ve vatandaşlarla bir araya geliyor. Büyükşehir Belediyesinin 2. kez düzenlediği fuara da katılan Yazar Ortaylı, Başkan Zolan ile bir araya gelerek kısa süre sohbet etti.

 

Saba Tümer: “Muhteşem bir atmosfer”

 

Gazeteci, sunucu ve yazar Saba Tümer, Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’na katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Fuara ilk kez katıldığını ifade eden Tümer, “Muhteşem bir atmosfer, fuar alanına girdiğim anda gözlerime inanamadım. Hem kalabalık hem de her şey çok düzenli, 'iyi ki kitap yazmışım ve iyi ki buradayım' dedim. Yeni bir fuar ve ikinci kez düzenlenmesine rağmen büyük yol alınmış, muhteşem bir fuar” diye konuştu.

 

Ortaylı: "Fuarın başarıyla gitmesinden de çok memnunum"

 

Tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’na ikinci kez katılım sağlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ortaylı, “Gençlerin kitap sevmesi ve okuması, fuarın başarıyla gitmesinden de çok memnunum. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Başkan Zolan: "Yazarlarla temas çok önemli"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, fuarda özellikle çocukların yazarlarla temas etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, fuarın donanımlı bir gelecek için önemli olduğunu söyledi. Denizli'nin fuar merkezi olmasını istediklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, kentte birçok fuar düzenlendiğini kaydederek, "Ama içlerinde en önemlisi de kitap fuarı. Fuarımıza çevre illerimizden de çok fazla sayıda ziyaretçi geliyor. Öncü şehir olma anlamında bu fuar çok özel. Burası çekim merkezi haline geldi" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.