TEDBİRLERE UYMAK ŞARTI İLE DÜĞÜN SERBEST

Olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokak düğünleri ile yardım çadırı ve kermes gibi sosyal faaliyetleri yasaklarken, mevlitlerde ise ikram yapılmaması kararı aldı. Kırsal mahallerdeki açık alanlarda ise kuralları uyulması koşuluyla düğünler yapılabilecek.

Yaşam Yayın: 03 Temmuz 2020 - Cuma - Güncelleme: 03.07.2020 00:00:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesine göre, Vali Ali Fuat ATİK başkanlığında COVİD-19 tedbirleri hususunda olağanüstü toplandı. Bu kapsamda;

 

17.03.2020 tarihli ve 04 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararları 5. Maddesinde yer alan sokak ve bahçe düğünlerine izin verilmemesi kararının devamına, İçişleri Bakanlığının 24.06.2020 tarihli “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu yazısına istinaden; 26.06.2020 tarihli ve 38 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararları A maddesinde düğün yapılacak mekanlara ilişkin kapalı alanlarda yapılacak düğünler, açık/kır/bahçe vb. mekanlarda yapılacak düğünler ile köy veya kırsal kesimlerdeki düğünlere belirlenmiş kurallara uymak kaydıyla izin verilmiş olup, il merkezi veya ilçelerin kentsel yerleşim alanlarındaki sokak düğünlerine izin verilmemesine karar verildi.

 

Mevlitlerde yemek, Yardım Çadırı ve Kermes yasak

 

Aynı toplantıda mevlit organizasyonlarına sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları başta olmak üzere yemek ikramı yapılmadan sadece mevlit okutulması şeklinde yapılması kaydıyla izin verildi. Geniş kitlelerinin toplanmasına ve kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına sebebiyet verebilecek yardım çadırı, kermes gibi sosyal aktivitelerin Covid-19 salgınının yayılma riskini artıracağından dolayı izin verilmeyecek. Ayrıca, sosyal mesafeye uyulmak şartıyla yapılacak olan basın açıklamaları hariç, diğer toplantı ve gösteri yürüyüşleri de yasaklandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.