MİLLET İTTİFAKI KAHVALTIDA BULUŞTU

Çivril’de İYİ Parti ve CHP'nin birleşmesiyle oluşan Millet İttifakı kahvaltı programında bir araya geldi.

Siyaset Yayın: 26 Ocak 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 26.01.2019 15:56:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kaynaşma programına İttifakın belediye başkan adayı Ömer Köseoğlu, İYİ Parti İlçe başkanı Celal Tort ve CHP İlçe başkanı Uğur Bayram ile yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyesi adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda katılımcılar Andımızı okuyarak Ak Parti’ye tepkilerini gösterdiler.

 

Celal Tort “İYİ Parti Üzerine düşeni yapıyor”

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İlçe başkanı Celal Tort Ülke genelinde yapılan Millet ittifakının Denizli ve Çivril’de olumlu karşılandığını belirterek “amacımız ortak. Rakibimiz tek. Biz İYİ Parti olarak üzerimize düşeni yapıyoruz CHP’de kendi içindeki çekişmeyi bırakırsa daha iyi olur. Hepimiz Atatürkçü hepimiz milliyetçiyiz inşallah hep birlikte yüzümüzü güneşe döneceğiz Mart’ın sonu Bahar” dedi.

 

Çorbacıoğlu “önemli olan hesap verilebilir şeffaf bir yönetim”

 

İYİ Parti Belediye başkan adayı İsmail Çorbacıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada başkan adaylığından çekildiğini ifade ederek “İYİ Parti’den başkan adaylığımızı açıklamıştık ancak ülkemizin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak teşkilatımla görüşerek başkan adaylığından çekiliyorum. 1994’den itibaren 3 dönem yaptığım belediye başkanlıklarında yerel yönetimlerin önemini bilerek halka hizmet etmeye çalıştım. Adalet ve doğruluk neredeyse orada olmaya çalıştım. Güçlüden değil haklıdan yana oldum. 31 Martta inşallah Çivril’de seçimi alacağız. Kişisel hesaplar yapma dönemi bitti artık birlik ve beraberlik içinde seçime gideceğiz. Belediyeyi birlikte yöneteceğiz şeffaf ve halka hesap verilebilir bir yönetim sergileyeceğiz” dedi.

 

Ömer Köseoğlu “Koşullar Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki kadar ağır”

 

İttifakın Belediye başkan adayı Ömer Köseoğlu da yaptığı konuşmada iki partinin bir araya gelmesinin ülkenin içinde bulunduğu zorlu koşullardan kaynaklandığını belirterek “ elbette o günün şartları daha ağırdı. Fakirlik vardı dağınıklık vardı, koşullar daha ağırdı. O zamanki insanlar yokluk içinde mücadele verdiler. Bugün ise bizlerde o günlerin deneyimi var tecrübelerimizle bugün ülkenin dağılabileceğini, satılabileceğini görüyoruz. Karanlığı görüyoruz. İç karışıklık çıkabileceğini görüyoruz. İşte bu yaşananlar bizi bir araya getiriyor. Yeniden Kuvayı Milliye ruhu ile bir araya geldik.  Bu toplantı büyük bir aile olmanın ilk adımıdır.

 

Köseoğlu “Önemli olan kimin başkan olduğu değil, Önemli olan Doğruluk, dürüstlük”

 

Çivril’de herkesin ve iki partinin ortak kaygılarının olduğunu, belirten Köseoğlu “belediye başkanı kimin olacağı önemli değil ben olmuşum başkası olmuş önemli değil. Önemli olan doğruluktan ve dürüstlükten yana bir siyaset anlayışını gösterebilmek. Önemli olan dürüst insanların ahlaklı insanların ülkeye katacağı değerdir. Önemli olan o koltuklara oturan insanların koltukları kullanarak hırsızlık yapmamasıdır” dedi.

Yaklaşık iki saat süren kahvaltılı kaynaşma toplantısı İzmir marşının okunmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.