KİTAP FUARINDA REKOR

31 Mart'ta kapılarını açan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı 10 günde 300.000 ziyaretçisini ağırladı.

Kültür Yayın: 09 Nisan 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 09.04.2018 19:57:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yüzlerce yazar ve yayınevinin 10 gün boyunca Denizlililerle buluştuğu fuar vatandaşlar tarafından tam not aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, katılımcılara, yayın evlerine, yazarlara ve emek veren herkese teşekkür etti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı 30 Mart-08 Nisan tarihleri arasında yapıldı. 150 yazar ve 220 yayınevinin katıldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nı 300.000 kişi ziyaret etti. Her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ve söyleşi düzenlediği fuarda onur konuğu Mustafa Tatcı oldu. Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yanı sıra Kahraman Tazeoğlu, Sinan Akyüz, Ali Lidar, Canan Tan, Leyla İpekçi, Saba Tümer, Sinan Yağmur, Abdurrahman Dilipak ve Yalçın Akdoğan gibi Türkiye’nin en ünlü yazarları da okurlarıyla buluştu. Fuara katılan yazarlar ve yayınevleri gösterilen ilgiden oldukça memnun kalırken, satış rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu, bir çok kitap fuarından çok daha fazla kitabın okuyucusuyla buluştuğu ifade edildi. 10 gün boyunca 300 bin kitapseverin ziyaret ettiği fuar vatandaşlardan tam not aldı.

 

Sanat ve kültür şehri Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ikincisini düzenledikleri fuara çok üst düzeyde ilgi olduğunu belirterek, katılımcılara, yayın evlerine, yazarlara ve emek veren herkese teşekkür etti. İlk fuarda olduğu gibi ikincisinde de büyük bir başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Şükürler olsun, Denizlimiz bir kez daha sanat ve kültür şehri olduğunu ispat etti. 10 gün boyunca fuarımızda neredeyse adım atacak yer yoktu. Gelen konuk yazarlarımıza, yayın evlerine ve Denizlili yazarlarımıza gösterilen ilgi ve alaka üst düzeydi. Denizlimiz kendisine yakışanı yaptı ve bir kez daha bu fuarımıza hak ettiği değeri verdi. Bu kültür şenliğine katılan başta ziyaretçilere, yayın evlerine, yazarlara ve emek veren herkese teşekkür ederim."

 

Denizlili yazarlar da fuarda yerini aldı

 

Gelecek yıl daha geniş katılımlı bir fuar organizasyonu ile kitapseverlerin karşısına çıkacaklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Konuk yazarlarımızın yanında birçok Denizlili yazarımız da okuyucusu ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Denizlimizdeki, yaşanmışlıkları, değerleri, güzellikleri ve tarihi anlatan kitapların yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ve bu yayınları yazan Denizlili yazarlarımız da değerli eserleriyle fuarımıza katıldı" diye konuştu. Başkan Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ege'nin en büyük fuarında bir kez daha vatandaşlarımızı kitapla, yazarlarımızla buluşturduk. Henüz 2. kez düzenlememize rağmen fuarımıza gösterilen ilgi birçok organizasyonu geride bıraktı. Burada bizim kazancımız ise insanımızı kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlığını artırmak oldu. Milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz."

 

Sergilere yoğun ilgi

 

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nda açılışı gerçekleştirilen; 10 farklı şehirden 48 sanatçının eserinin bulunduğu Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi 1. Ulusal Karikatür Yarışması’nda yer alan karikatürlerin yer aldığı sergi de yoğun ilgi çekti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.