HAZİNE GARANTİSİ İLE CEBİMİZDEN KAÇ PARA ÇIKTI?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Avrasya Tünelini sordu.

Siyaset Yayın: 02 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.07.2020 20:38:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yasin Öztürk, 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ait geçiş sayılarını, geçişte alınan ücretleri, geçiş garantisine ulaşılıp ulaşılmadığını ve vatandaşın cebi sayılacak Hazine’den ne kadar paranın işletmeci firmaya ödendiğini ayrıca Avrasya tüneli için zam yapılıp yapılmayacağını sordu.

 

İYİ Partili Öztürk’ün yazılı soru önergesinde şu sorular yer aldı :

 

1- Avrasya Tünelinden 1 Ocak 2019- 20 Haziran 2020 tarihleri arasında, 6’şar aylık dönemlerde geçiş yapan araç sayısı ne kadardır?

2- İşletmeci firma ile yapılan sözleşme uyarınca 1 Şubat 2020’den geçerli araç geçiş fiyatı dolar ve Türk Lirası olarak ne kadardır?

3- Bahsi geçen dönemlerde, Tünel için verilen araç geçiş garantisi sayısına ulaşılmış mıdır?

4- 2018 ve 2019 yıllarında, araç geçiş garanti sayısına ulaşılmadıysa, görevli şirkete Hazine’den yapılan garanti ödemesi ne kadardır?

5- Avrasya Tünelinin geçiş ücretlerine zam yapılacağı iddiası doğru mudur?

6- Avrasya Tünelini yapan firma ile yapılan sözleşme kapsamında kurda artış olması durumunda, bu artış araç geçiş ve garanti ücretlendirmesine nasıl yansıtılmaktadır? 1 Ocak 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında Merkez Bankası kurunun yüzde 15’den fazla artış göstermesi durumunda işletmeci firmanın ücretleri değiştirme hakkı bulunmakta mıdır?

7- İşletmeci firmanın Merkez Bankası kurundaki yüzde 15 artışı gerekçe göstermesi durumunda, geçiş ücretlerine zam yapılmayacaksa aradaki kur artışını Hazine mi sübvanse edecektir?

8- 2020 yılı içerisinde Covid 19 salgınından dolayı Avrasya Tünelinden yapılan araç geçişinin azalması nedeniyle, Hazine’den görevli şirkete yapılacak ödemelerin mücbir sebep kapsamında değerlendirilerek ötelenmesi ya da daha düşük bir bedelden ödenmesi yönünde bir girişimde bulunulmuş mudur?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.