GENÇ DENİZLİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli bünyesinde açılan kulüplere katılan gençlerin hazırladığı Karma Sergi açıldı.

Eğitim Yayın: 08 Mayıs 2018 - Salı - Güncelleme: 08.05.2018 09:06:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gençlerin el emeği göz nuru 350 eserini beğeniye sunduğu sergiyi açan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,"Genç demek, gelecek demektir" dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli bünyesinde açılan Geleneksel Türk El Sanatları, Resim ve Karikatür kulüplerinin yıl boyunca yaptığı eserlerden oluşan karma sergi açıldı. Genç Denizli'nin bulunduğu tarihi Merzeci Un Değirmeni’nde açılan sergide, karikatür, resim, minyatür, tezhip ve ebru sanatlarına ait 350 eser yer aldı. Karma serginin açılışına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Karma sergide yer alan el emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlerle bir süre sohbet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Burada çok büyük emek var" dedi.

 

Genç Denizli, gençlere ışık tutuyor

 

Başkan Zolan, "Genç Denizli projesini başlattığımızda gençliğin çok önemli olduğunu biliyorduk. Genç demek, hazine demek, gelecek demektir. Gençlerimizin donanımları ne kadar fazla olursa, geleceğimiz o kadar güçlü olur. Büyükşehir Belediyesi olarak, yol, bina altyapı gibi fiziki yapıların tabi ki yapılması gerekiyor. Bir o kadarda kültür, sanat ve gençlerimiz ve geleceğimizle ilgilenmek ve onlara imkan sunmak gerekiyor. Bu amaçla Genç Denizli kurulduğu 2009’dan bugüne kadar, birçok gencimizle, arzu eden insanlarımıza eğitimler verildi. Tiyatrodan resme, karikatürden geleneksel el sanatlarımıza kadar her türlü atölye ve imkanlarımızı sunuyoruz. ” dedi.

 

“Tarihi değirmen Genç Denizli’ye kazandırıldı"

 

Tarihi Merzeci Un Değirmeni’nin Genç Denizli’ye kazandırılmasını anlatan Başkan Osman Zolan, “Geçmişten kalan nadir eserlerimizden birisini Genç Denizli’ye tahsis etmek istedik. Burası 8 yıl önce bir duvardı, yıkılacak halde ve darmadağındı. Tarihi derinlikleri ve kökleri çok geriye giden bir tarihi yapımızdı, nadir elimizde kalan yapılardandı. Güzelce aldık, restore ettik. Geçmişimizi bugüne taşıdık. Burada güzellikler doğmaya, olmaya devam etsin, siz olduğunuz sürece bizler de her türlü imkanı seferber etmeye devam edeceğiz. Sergimiz Denizlimize, geleceğimize, tüm emek verenlere hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Seminer verildi

 

Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Eserlerle yakından ilgilenen Başkan Zolan, ayrıca sanatçı Kurt Bullend ve sanat danışmanı Nilgün Yüksel’in katıldığı hiper realizm ve sembollerin kültürümüz üzerine etkisi seminerine katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.