BAYANLARA KOOPERATİFÇİLİK GİRİŞİMCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ.

Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) Türkiye Temsilciği işbirliği ile Denizli Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ve Çivril Belediyesinin katkılarıyla, 9 – 10 Mayıs tarihleri arasında ‘Kooperatif Girişimciliği Eğitim Programı’ düzenlendi.

Eğitim Yayın: 10 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 10.05.2016 17:32:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında, kooperatifçilik potansiyeli bulunan alanlarda kooperatif kurulmasına önderlik edebilecek kişilerin harekete geçirilebilmesi amacıyla; kanaat önderleri ve potansiyel girişimcilere yönelik düzenlenen eğitim; Çivril Merkez ve mahallelerden gelen, 90 kişinin katılımı ile gerçekleşti. İki gün süren eğitim ve bilgilendirme seminerinde, kooperatifçilik ve kooperatif girişimciliğinin önemi hakkında bilgiler verildi.

Alman Kooperatifleri Konfederasyonunun (DGRV) eğitimcileri tarafından sunulan eğitimde; başta gelişmiş ülkeler olmak üzere tüm dünyada, birer işletme modeli olarak kullanılan kooperatifçiliğin anlamı ve ilkeleri, diğer ticari kuruluşlar ve örgütlenme biçimlerinden farklılıkları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca eğitimciler girişimcilik ve yeni iş fikirlerinin oluşturulması konularında da interaktif bir ortamda katılımcılara yönelik bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular.

İki gün süren seminer sonunda Çivril halk Kütüphanesi toplantı salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Özcan,  Çivril Esnaf Odası başkanı Ertuğrul Mutlu ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven Kooperatifçilik Girişimciliği eğitiminin Türkiye’de ilk defa bir ilçede düzenlendiğini belirterek “Bayanlara yönelik kooperatifçilik girişimciliği kursu bayanlara yönelik olduğu için genelde il merkezlerinde düzenlenen bir program. Türkiye’de ilk defa bir ilçede düzenlendi. Hem katılımcılara hem de bu eğitimi burada düzenlenmesinde emeğe geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Törende konuşmaların ardından katılımcılara protokol tarafından katılım sertifikası verildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.