13 TÜRÜN SAYIMI YAPILDI. KIZILGEYİKLER BÜYÜLEDİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisar ve Denizli il sınırı arasında bulunan Akdağ'daki yaban hayvanlarının envanterini çıkardı.

Gündem Yayın: 11 Ekim 2020 - Pazar - Güncelleme: 11.10.2020 13:34:26
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanlarından Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 28 Eylül-2 Ekim 2020 tarihlerinde yaban hayvanı envanteri yapıldı. Toplam 30 ayrı noktada Afyonkarahisar ve Denizli illerinden 22 personelin katılımıyla yapılan envanterde hedef tür Kızıl Geyik olmak üzere yaban domuzu, kurt, tilki, çakal gibi memeli türlerin yanında akbaba, kartal, gibi yırtıcı kuşlarında sayımları gerçekleştirildi.

 

Sayım işleminde 13 farklı hayvan türü sayıldı. O türler arasında geyik, akbaba, kurt, kartal, tilki, tavşan, domuz, at, porsuk, sincap, kuzgun, Gökdoğan ve kekliklerin sayımı gerçekleştirildi. Ekiplerin yoğun mesai harcadığı sayım faaliyetinde kaydedilen kızıl geyiklerin fotoğrafları herkesi büyüledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.