11 Ülkeden 150 Dansçı Çivril'e geliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali 23 Haziran Pazartesi gün Çınar meydanında yapılacak kortej yürüyüşü ile başlıyor.

Sanat Yayın: 22 Haziran 2014 - Pazar - Güncelleme: 22.06.2014 21:05:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Geçen yıl ilçelerde de yapılmaya başlanan gösterilerin bu yılki bölümünde Bulgaristan, KKTC, Kore, Endonezya, Gürcistan, Kosova, Macaristan, Makedonya, Polonya, Sırbistan, Ukrayna ekipleri de 27 Haziran Cuma gün Cumhuriyet meydanında gösteri yapacaklar.

 

Dans festivali ile ilgili olarak bir açıklama yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven "başlattığımız Kültür faaliyetleri kapsamında 11 değişik ülkeden gelen dans gruplarını ilçemizde ağırlayacağız. Farklı kültürleri Çivril’de buluşturacağız” dedi.

 

Makam odasında belediye meclis üyeleri ile festival ile ilgili olarak yaptığı toplantıdan sonra festivale ilişkin bilgiler veren Başkan Güven, bu yıl 14. sü düzenlenen festivalin Çivril bölümüne Bulgaristan, KKTC, Kore, Endonezya, Gürcistan, Kosova, Macaristan, Makedonya, Polonya, Sırbistan, Ukrayna olmak üzere 11 ülkeden 150 dansçının katılacağını söyledi. Farklı ülkelerin kültürlerine ait halk oyunlarını bir araya getirip Çivrilli sanat sevenlerin beğenisine sunacaklarını dile getiren Başkan Güven, “ Festival, 23 Haziran 2014 Pazartesi günü saat 18.30’da Denizli Valiliği önünden Denizli Belediyesi’ne kadar sürecek kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festival kapsamında da 27 Haziran Cuma Gün Cumhuriyet Meydanında bir gösteri yapılacak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.